Lecțiile de dans m-au ajutat să îmi revin după o despărțire

„După o despărțire grea și o lungă perioadă de mers în cluburi și aventuri menite să-mi peticească inima rănită, simțeam că e suficient. Mă săturasem. Voiam liniște, echilibru, să-mi schimb cumva viața, să intru în contact mai mult cu mine. Și m-am apucat de dans.

Am văzut pe Facebook o filmare de la un concurs de bachata, iar felul în care dansau oamenii ăia, m-a lăsat cu gura căscată.

Am început să glumesc cu un prieten: «Ce-ar fi să mergem și noi la dansuri, la cursuri de salsa&bachata? După șase luni, suntem experți…»

Citește și:

Vreau să mă despart de iubita mea, dar nu știu cum pentru că ea suferă de depresie…

Aș vrea să îl iubesc pe tata, dar el nu mă lasă…

Și uite cum ne-am înscris la o școală aproape de casa mea. După o lună, prietenul a abandonat ideea, iar eu m-am trezit singură printre străini.

Ne salutam și atât. Detest să fiu într-un loc și să nu cunosc pe nimeni. În plus, cursurile de dans nu erau așa ușurele cum credeam.

Trebuie să înveți o mulțime de figuri, semnale pe care ți le dă partenerul, ca tu să știi ce figură să execuți și să te lași condusă.

Bărbatul stabilește harta dansului, îți indică cum să te miști, iar dacă ești genul control freak… ai în față o provocare uriașă.

Probabil că nevoia mea de schimbare a fost mai puternică decât orice teamă (de necunoscut, eșec, respingere), iar experiența s-a dovedit a fi foarte frumoasă.

Chiar dacă ești obligat să respecți anumite rigori ale dansului, simți libertate totală, căci ritmurile latino sunt extrem de ludice.

În final, m-am împrietenit cu colegii de curs, am mers des în cluburile de salsa, la congrese naționale și am lucrat cu mine extrem de intens.

Dansurile, cred, sunt o veritabilă metodă de dezvoltare personală, înveți să gestionezi frustrarea, să ieși din zona de confort și să mai lași controlul.

În plus, te ajută să cunoști oameni simpatici și să-ți extinzi cercul social. Merită încercat!“

 

Foto : Shutterstock

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu

După multă muncă și chin de bărbat căsătorit și iubit de nevastă, soțul meu s-a gândit să își facă și o amantă. Iar ea, a contribuit la bunăstarea mea personală.

Citeste
Dating: Încă mai speri să te sune tipul acela simpatic sau îți vezi de viața ta?
Dating: Încă mai speri să te sune tipul acela simpatic sau îți vezi de viața ta?

Când suntem singure, în căutarea unui partener, avem această înclinație de a rămâne agățate de câte o speranță. Că o să mă sune. Că și el mă place la fel de mult. Din regulile de dating mereu lipsește una: Nu te grăbi cu așteptările!

Citeste
Confesiuni: Ce înseamnă să fii un părinte bun?
Confesiuni: Ce înseamnă să fii un părinte bun?

Cu toții ne punem această întrebare și fiecare dintre noi își dorește să fie un părinte cât mai bun. Iată confesiunile câtorva părinți haioși.

Citeste
Lecțiile de dans m-au ajutat să îmi revin după o despărțire
Lecțiile de dans m-au ajutat să îmi revin după o despărțire

După o despărțire grea și o lungă perioadă de mers în cluburi și aventuri menite să-mi peticească inima rănită, simțeam că e suficient. Mă săturasem. Voiam liniște, echilibru, să-mi schimb cumva viața, să intru în contact mai mult cu mine. Și m-am apucat de dans.

Citeste
Confesiuni: Care este cel mai mare regret al tău?
Confesiuni: Care este cel mai mare regret al tău?

Cu toții avem regrete, iar câțiva cititori au răspuns provocării noastre lansate prin această întrebare. Chiar, care este cel mai mare regret al tău?

Citeste
Co-parenting doar dacă este în interesul copilului...
Co-parenting doar dacă este în interesul copilului…

Am divorțat acum 4 ani, dar și eu și soțul meu suntem implicați în creșterea fiului nostru. Sunt de acord cu nevoia de co-parenting, doar dacă este în interesul copilului.

Citeste