Now Reading
M-am săturat de diete și nu mai încerc să devin altcineva…

M-am săturat de diete și nu mai încerc să devin altcineva…

Am ținut o grămadă de diete. Unele au funcționat, altele nu. Eu, în schimb, nu funcționam. Voiam să fiu altfel, mai bine, mai frumoasă, mai atrăgătoare. Am renunțat.

Citește și:

Ai grijă să nu te simți prea confortabil cu pisica…

Beach body? Cum să uiți de stres și să te bucuri de vacanță

Dietele nu fac decât să îți întrețină stresul și frustrarea că nu ești cum trebuie, iar prin asta înțeleg orice ideal distorsionat pe care îl ai despre tine.

Când slăbești, te simți bine, transmiți ceva pozitiv celor din jur. Când pui la loc greutatea, devii deprimată și… ghici ce transmiți în jur. Dieta te frustrează și în mare parte a timpului ești prost dispusă. La fel și atunci când nu ai greutatea dorită.

Nu trebuie să lucrezi cu greutatea corporală atât de mult pe cât trebuie să lucrezi cu tine. Câtă încredere ai în tine? Cât de sigură și atrăgătoare te simți? De unde vine teama ta de a nu fi acceptată? Toate acestea stau îngropate sub diete.

Nu doar îmi era teamă că nu arăt suficient de bine. Căutam inclusiv parteneri pentru care aspectul fizic era esențial. Să mai spun prin ce treceam când acumulam 6-7 kg? Era un cerc vicios din care, recunosc, am ieșit cu ajutorul unui terapeut.

Da, îmi pasă în continuare de felul în care arăt, dar nu obsesiv, nu până la înfometare, rău fizic, depresie că nu arăt cum aș vrea. Mănânc sănătos și fac ceva sport. Nimic extrem, pentru că nu sunt o sportivă. Suficient cât să nu fiu o sedentară.

Greutatea nu îmi e cea visată de mine, pentru că organismul meu nu o poate menține, fiind prea mică pentru constituția mea. Am o greutate sănătoasă, care mă reprezintă.

Am lucrat și încă lucrez cu stima de sine și dezvoltarea personală. Ce investeam anterior în diete, abia acum investesc cu adevărat în mine.

Abia acum am învățat să mă iubesc așa cum sunt și să mă dezvălui celor din jur. Abia acum am relații sănătoase și mă simt sănătoasă.

Nu este simplu să depășești o imagine distorsionată a ta, cu care poate ai crescut, și cu care te-ai obișnuit să trăiești.

Dar merită toate eforturile, întrucât cea mai importată relație pe care o ai este cea cu tine însăți. Aici trebuie un regim intensiv, nu în alimentație.

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top