Mama era mereu cochetă, iar eu urăsc feminitatea exagerată…

Mama era mereu cochetă și flirta constant cu cei din jur. Lucru care nu îmi plăcea deloc. Acum sunt o femeie matură, dar în continuare urăsc feminitatea exagerată.

Citește și:

Mama m-a trimis la terapie. Rezultatul nu a fost cel dorit de ea, dar m-a ajutat enorm

Relația cu mama devenise toxică pentru căsnicia mea, așa că am ales

Când ești crescută de o mamă singură o observi cum se manifestă în preajma bărbaților. Era cochetă, flirta, s-a simțit mereu atrăgătoare. Eu, un copil ignorat, am crescut urând feminitatea exagerată.

Deși după divorțul părinților am rămas cu mama, în realitate, am rămas cu bunica.

Spre deosebire de femeile care cred că nu își vor „reface viața” după un divorț dacă au un copil sau cele care de grija copilului nici nu acceptă vreun bărbat nou în preajmă, mama mea a fost mereu conștientă de drepturile ei. De ale mele mai puțin, dar de ale ei da.

În consecință, nici nu se punea problema să rămână singură. Sau să se ocupe prea mult de copil. Avea un serviciu și ieșea mereu la întâlniri cu diverși bărbați. Îi știam pentru că venea și cu ei acasă. Nu spun că a înșirat cine știe câți, nu o acuz de asta.

Singura mea acuză este dezinteresul cu care m-a tratat. Pentru că atunci când venea „iubitul” în vizită, eu trebuia să mă port frumos.

Nici vorbă să îmi spună dinainte ceva despre relație, nici vorbă să mă asigure că rămâne mama și pe mine mă iubește. Îmi făcea instructajul că nu vrea să fac „vreo scenă”. Scenele, în cazul meu, erau reprize de plâns.

Nu de alta, dar tata mă părăsise, iar din comportamentul mamei, mie îmi reieșea că nici ea nu mai are mult până pleacă. Noroc cu bunica și iubirea pe care am primit-o din partea ei.

Este singurul membru al familiei mele care chiar m-a iubit și a avut grijă de mine și educația mea. Oricum, nu a avut cum să împiedice traumele făcute cadou de părinții mei. Le-a contrabalansat însă, iar pentru asta o voi iubi mereu.

Revenind la anumite comportamente ale mamei mele, fiind expusă relațiilor ei amoroase am avut ocazia să o studiez. Să văd ce glume face, cum privește, cum zâmbește, cum flirtează.

Nu numai că nu-mi doream să văd așa ceva, dar realizez că, în mintea mea de atunci, vedeam la ea o atitudine care mie nu îmi era disponibilă. Cea de deschidere, bunăvoință și interes pentru celălalt.

În consecință, am urât acele comportamente ale ei și până azi simt la fel. Sunt feminină, știu să flirtez, dar îmi lipsește acea încredere debordantă că sunt vreo femeie fatală.

Maică-mea așa se vedea. Nu era urâtă, iar lumea spune că eu sunt mult mai frumoasă decât ea. În schimb maică-mea, dacă o întreabă cineva pe stradă cât este ceasul, e convinsă că a făcut o cucerire.

Nici nu concepe să nu fie adorată de bărbați. Evident, acum că am crescut, îmi spune că sunt proastă că nu îmi dau seama ce efecte produc eu. Eu, pe de altă parte, nu voi căuta niciodată să produc efecte asupra mulțimilor, îmi ajunge partenerul meu. Este cel care contează.

Ce știu însă este că anumite trăiri ale mele sunt legate de ceea ce am văzut în copilărie, la mama. În continuare îmi displac femeile alintate, mult prea încrezătoare în ele însele sau cele care flirtează pentru că au nevoie de atenție tot timpul de la oricine.

Practic, cele în care regăsesc fragmente din comportamentul mamei. Nu simt neapărat că pierd ceva nefiind asemănătoare ei, dar aș vrea să îmi domolesc aceste trăiri. Care, până la urmă, au legătură cu iubirea și acceptarea. Iubirea de sine și acceptarea trecutului așa cum este el.

Foto: shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum să ai o nouă relație de cuplu? Ieși din casă!
Cum să ai o nouă relație de cuplu? Ieși din casă!

După ce m-am văitat mult timp că mi-ar plăcea să am o nouă relație de cuplu, dar nu găsesc pe nimeni, am primit și cel mai simplu răspuns posibil: întâi, să ies din casă.

Citeste
Confesiuni: Tu cum remediezi un conflict cu partenerul de cuplu?
Confesiuni: Tu cum remediezi un conflict cu partenerul de cuplu?

Știm deja că certurile în cuplu sunt firești și chiar utile pentru sudarea relației și o mai bună cunoaștere a partenerului. Câțiva cititori ne-au povestit cum remediază ei un conflict în cuplu.

Citeste
Lecții de carismă de la un urât cu spume
Lecții de carismă de la un urât cu spume

Eu mă consider urât cu spume. Nu cred că o iei la goană când mă vezi, dar dacă vreau să te rețin, atunci încep să vorbesc. Bine că zeii sau cine o fi fost de serviciu când m-am născut, mi-au dat măcar asta…

Citeste
Mama era mereu cochetă, iar eu urăsc feminitatea exagerată...
Mama era mereu cochetă, iar eu urăsc feminitatea exagerată…

Mama era mereu cochetă și flirta constant cu cei din jur. Lucru care nu îmi plăcea deloc. Acum sunt o femeie matură, dar în continuare urăsc feminitatea exagerată.

Citeste
Decât să își recunoască greșelile, părinții mei preferă să mă umilească
Decât să își recunoască greșelile, părinții mei preferă să mă umilească

Părinții mei puteau fi la fel ca oricare alții: imperfecți, umani, supuși erorilor. Dar nu sunt așa. Au ales ceva diferit. În principiu, pentru binele lor exclusiv.

Citeste
De ziua mea, nu am răspuns la telefon părinților mei
De ziua mea, nu am răspuns la telefon părinților mei

Nu e o decizie ușoară să nu răspunzi la telefon părinților tăi. Dar dacă ei sunt cei care îți strică, de regulă, toate zilele, uneori e o alegere necesară.

Citeste