Now Reading
O de la Orgasm: Cum simte un bărbat lipsa orgasmului?

O de la Orgasm: Cum simte un bărbat lipsa orgasmului?

Cine ne-ar putea explica motivele care pot duce la lipsa orgasmului masculin mai bine decât un bărbat? Un cititor a fost de acord să ne împărtășească experiența lui.

Citește și:

O de la Orgasm: Iubita mea este dornică de poliamorie. Mie nu îmi mai sună așa atractiv…

Partenerul meu vrea să mă strângă de gât în timpul sexului. Eu nu am porniri atât de morbide…

L-am provocat pe Iulian (42 de ani) să ne vorbească despre lipsa orgasmului la un bărbat, cum se simte și care sunt motivele din spatele acestei …situații.

În primă fază am înţeles din discuţia cu Iulian că pentru el este foarte important să descopere femeia. Să ştie ce ii place, cum îi place, ce nevoi are, ce dorinţe sau fantezii.

Vrea să afle de la o femeie ce o face să „se ude”, dacă se masturbează şi la ce se gândeşte atunci când o face. El, ca bărbat, are nevoie de cât mai multe detalii ca să poată să producă plăcere şi să obţină, la rândul lui: „Am observat că am o foarte mare plăcere atunci când partenera ajunge la orgasm. Adică în loc să mă gândesc doar cum să ajung eu la orgasm, mă gândesc la cum o pot face pe ea să ajungă acolo.”

Revenind la motivele care duc la lipsa orgasmului masculin, Iulian ne mărturiseşte că el crede că lucrurile ar trebui să fie la fel din ambele părţi. Că şi femeile au nevoie să îşi cunoască foarte bine partenerii, să îi întrebe ce-şi doresc, ce le provoacă plăcere, ce fantezii au.

Să existe comunicare şi deschidere între cei doi, diversitate, provocări, jocuri. „Cred că în pat nu-şi au loc niciun fel de inhibiţii.

Trebuie să existe o libertate şi o deschidere totală, iar partenerii să fie sinceri în a-şi spune ce le provoacă plăcere şi care sunt limitele până la care pot merge – uneori şi limitele pot fi depăşite …uşor.”

Și totuși lipsa orgasmului este posibilă și în cazul bărbaților. Chiar dacă avem impresia că pentru ei este „mai ușor” să ajungă acolo… Așadar, am întrebat și care pot fi motivele pentru care un bărbat nu reușește să ajungă acolo.

„Au fost mai multe situaţii, cel mai frecvent la prima întâlnire, probabil din cauza emoţiilor. Uneori femeia nu a fost atât de „aranjată” cum mi-aș fi dorit, alteori alcoolul a fost de vină – la bărbaţi orgasmul întârzie foarte mult.

Uneori sexul neprotejat sau lipsa de protecţie a fost o piedică în a începe …sau în a finaliza. Chiar şi utilizarea prezervativului poate fi o piedică în a finaliza.

De multe ori am terminat, dar nu am avut orgasm. Adică nu am simţit vreo mare plăcere. Iar asta s-a întâmplat când nu mi-a plăcut ceva la parteneră. Fie a aşteptat doar să primească şi nu s-a implicat, fie a fost la mine o doză de inhibare la nivel mental. Nu a fost reciprocitate.

Aşa cum spuneam mai devreme, pentru mine este foarte important să cunosc partenera. Preludiul, flirtul sunt foarte importante. Dacă acestea lipsesc, eu obţin greu orgasmul …poate doar o finalizare. Dacă nu există sex la nivel mental, totul e în van. Mai bine nu merg mai departe.”

Prin urmare, iată că un bărbat ne explică faptul că e una să urmăreşti să finalizezi actul sexual, iar alta să obţii orgasmul. Iar acesta din urmă, presupune mai multe ingrediente.

Bineînţeles că fiecare bărbat e unic, dar uneori ne putem regăsi în experienţele celorlalţi atunci când le citim. Pentru că alţii pot reuşi, câteodată, să exprime fix ceea ce simţim sau trăim şi noi, şi parcă o fac şi mai bine ca noi. Sau, măcar au curajul să recunoască.

Iar comunicarea între doi parteneri este esențială. Dacă nu spunem ce ne dorim, ce ne place, ce ne stârnește …să nu ne mirăm că plăcerea ne poate ocoli.

Până la urmă fiecare bărbat ştie cel mai bine ce i se potriveşte, ce îi provoacă plăcere sau ce nu ii place.

Important este ca atunci când nu ajunge la orgasm să identifice motivele şi să vadă cum le poate rezolva pe viitor. Să-şi asume dacă ţin doar de el sau să discute deschis cu partenera.

NOTA REDACȚIEI: Publicăm aceste confesiuni de la cititorii noștri sub protecția anonimatului, schimbând numele și deseori și inițialele numelor. Invităm la un limbaj civilizat în comentarii, și la lipsa etichetelor și a judecăților morale. Vrem să evidențiem că experiențele umane sunt complexe și că nu există alb și negru, că deseori situația duce la o un comportament sau altul. Le mulțumim celor care au acceptat să povestească.

De Ştefania Ardelean

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top