Now Reading
O de la Orgasm: Penetrarea vaginală nu este singurul mod de a atinge orgasmul. Nici cel mai simplu.

O de la Orgasm: Penetrarea vaginală nu este singurul mod de a atinge orgasmul. Nici cel mai simplu.

Revista Psychologies

Nu aveam orgasm și am crezut că nu voi ști niciodată ce înseamnă. Apoi, am înțeles că pot învăța alături de partener cum să ating culmile plăcerii.

Citește și:

O de la Orgasm: Iubita mea este dornică de poliamorie. Mie nu îmi mai sună așa atractiv…

Partenerul meu vrea să mă strângă de gât în timpul sexului. Eu nu am porniri atât de morbide…

Am 24 de ani şi nu puteam ajunge niciodată la orgasm. Uneori simțeam că mă apropii, dar nu se întâmpla nimic. Stimularea clitoridiană părea să mă ajute, însă nu suficient ca să pot ajunge acolo. Prietenul meu simțea că nu este suficient de bun pentru că nu mă poate face să am orgasm. Iar eu mă simțeam ca și cum ar fi vina mea….

Știu că sunt responsabilă de starea mea mentală. Îl iubesc și îl doresc fizic, dar nu ajungeam acolo unde trebuie. Am încercat să îi spun că îmi face plăcere sexul cu el. Evident, nu era suficient. În realitate, nici pentru mine nu era.

Eram curioasă să simt mai mult. El este al doilea partener pentru mine. Nu am avut orgasm nici cu primul iubit, deși el era mai egoist și lipsa orgasmului meu nu era o problemă.

Poate mă simțeam eliberată că nu avem astfel de discuții, că nu mă învinuiește pe mine. De fapt, punea totul pe lipsa mea de experiență, iar eu am luat drept corect și adevărat ceea ce spunea el. Dar timpul a trecut, iar eu tot nu știu cum e să ai un orgasm. Mă gândeam că sigur am o problemă.

Am fost la un sexolog pentru că am vrut să înțeleg care poate fi problema mea. M-am întrebat dacă este una fizică sau mentală. Controlul ginecologic nu a arătat nimic suspect… așa că m-am dus să aflu dacă psihicul meu mă împiedică să ating culmile plăcerii.

Am aflat că multe – poate cele mai multe – femei ating orgasmul doar prin stimulare clitoridiană directă. Bănuiam, și am încercat, dar nu suficient. Tot mă așteptam să am orgasm prin penetrare vaginală. Apoi am înțeles că în loc să las tensiunile să se acumuleze în cuplu, mai bine discut deschis despre viața noastră sexuală.

Așa că am început să mă simt mai în largul meu să îi spun iubitului cum îmi place să fiu atinsă. Am încercat să transfer nemulţumirea că nu îmi produce orgasm cu penisul, către învăţarea tehnicilor manuale sau orale de stimulare clitoridiană, mult mai utile şi apreciate…

Am descoperit că atitudinea mea este foarte importantă. Că nu există „greșeli” ci doar răbdare. Că îmi place să îl încurajez să facă ceea ce îmi doresc, iar el este foarte deschis să facă, să mă descopere. De fapt, ne descoperim reciproc, împreună.

Chiar și acest lucru funcționează ca un afrodisiac. În loc să fim fiecare frustrați și să refuzăm să spunem lucrurilor pe nume, în loc să ne simțim vinovați sau incompetenți, am reușit să transformăm această experiență într-o ocazie de a ne învăța mai bine unul pe celălalt. În egală măsură și eu învăț ce îi place lui.

Este sarcina fiecăruia dintre noi să ne împărtășim nevoile și să ținem cont de ale celuilalt. Cel puțin, asta am învățat din această „dramă” a noastră. Și nu mai încercăm să ne potrivim în mitologia conform căreia „orgasmul vaginal este mai bun”. Nu este.

Sunt modalități de a te excita mai mult în timpul actului sexual prin contact manual direct cu clitorisul, te poţi atinge singură sau poţi folosi jucării sexuale.

Dorințele bărbaților su așteptările femeilor de a avea „orgasm la comandă” se bazează adesea pe simpla lipsă de experiență, o tehnică proastă sau o jenă legată de faptul că nu ştiu ce să facă.

Noi am învățat împreună ce avem de făcut… Da, am ajuns la orgasm și este clar ceva ce nu voiam să ratez. Nu am de fiecare dată, cred că nu ar fi posibil… sau poate, nu încă. Rămâne de văzut. Dar clar suntem pe drumul cel bun.

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top