Sex de la prima întâlnire? Înseamnă că nu mă interesează mai mult…

Nu mă simt confortabil să fac sex de la prima întâlnire. Dacă vreau o aventură, atunci îmi asum această decizie. Dacă vreau mai mult însă…

Citește și:

Uneori, să mimezi un orgasm se poate întoarce împotriva ta…

Cât timp te gândești la foști iubiți, nu ești pregătită să ai o relație nouă…

Am o vârstă la care sexul nu e chiar o necunoscută și nici „ofranda supremă” ca să mă exprim plastic. Nu cred în false pudori și nici nu investesc actul sexual cu valori injuste.

Este o formă de cunoaștere a celuilalt și, făcut cum trebuie, unește un cuplu, ba chiar contribuie la interesul de a păstra un partener sau de a-l descoperi mai mult.

La 40 de ani, sigur nu mai ieși trei luni la ceai și prin parc până să te culci cu un nou partener. Dar, totodată, nu înseamnă nici să te bagi în pat de la momentul zero ca să… nu creadă că ești vreo nescoasă în lume.

Nu de alta, dar prea multă ezitare poate afecta interesul partenerului, iar dacă tipul îți place… să spunem că femeile singure, care au această vârstă, știu că ocaziile nu sunt chiar inepuizabile.

Și totuși, chiar ținând cont de toate aceste informații, în primul rând să nu uităm să ținem cont de noi însene.

Vreau sex? Ok, atunci accept inclusiv posibilitatea unei aventuri de-o noapte. Adică povestea frumoasă din timpul cinei să dispară, a doua zi de dimineață, în ceață.

Maturitatea vine la pachet cu această pretenție incorectă de la noi însene: să nu jucăm cartea naivității. Bun, și dacă omul chiar mi-a plăcut și m-a convins că își dorește altceva? Dacă exista chimie între noi doi și dorința mea a fost autentică?

În astfel de situații intri doar dacă ai experiență în recuperare. Emoțională. Altfel, ceri desert, plătești nota pe jumătate și te duci acasă la pisică. E mai sănătos.

Cred în dorință fizică la prima vedere, așa cum nu cred în iubire la prima vedere. Dar cea mai echilibrată variantă între cele două este fidelitatea de la prima vedere.

…Fidelitate față de nevoile tale reale, dorințele și așteptările tale. Față de zona ta de confort care, dacă îți spune că nu vrei sex de la primele două întâlniri, atunci nu face. Cu atât mai mult dacă o faci din (teama?) convingerea că celălalt nu va mai fi interesat să te vadă.

Nu vorbim despre „reguli învechite de dating” ci de respect. Al propriei tale persoane. Repet, poți să o faci, poate fi chiar un pas înainte cu un partener care dorește mai mult, dar poate fi și un stop-joc.

Fiecare își asumă decizia pe care o ia. Cred că în acest caz este bine să nu existe așteptări prea mari.

Totuși, pledez pentru nevoia femeii de a crea o conexiune emoțională, de a contura o apropiere de un partener înainte de actul sexual.

Noi suntem reactive emoțional, sexul este o manifestare a sentimentelor, iar sexul sportiv poate fi, cel mult, o ajustare de moment a unei nevoi.

În cel din urmă caz, așteptările sau pretențiile sunt nule, iar experiența bine să fie uitată cât mai repede.

Nu există corect sau incorect în termenii propriilor acțiuni, așa cum nu trebuie să existre vreo investire cu ceva (orice) a partenerului ales… pentru o noapte.

Poate exista însă incorectitudine față de tine însăți. Poate exista teamă față de cum te percepe altul sau nesiguranță de sine. Iar acestea sunt sabotori în orice soi de apropiere față de sexul opus.

Prin urmare, personal, dacă îmi place un bărbat, vreau timp să îl cunosc. Să formăm o minimă intimitate înainte de a-l descoperi și sexual. Pot descoperi că suntem incompatibili, e adevărat, dar voi ști că mi-am ascultat nevoile.

Iar el, dacă e persoana potrivită mie, nu va pune niciun fel de presiune. Un bărbat asumat rareori o face. Nu de alta, dar știe că poate avea parte de sex și din altă parte, dacă asta vrea.

Pe când, dacă vrea în mod autentic să mă cunoască, atunci vom parcurge etapele împreună. Dacă nu, oare ce am avut de pierdut?!

Foto: shutterstock.com

 

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum m-am îndrăgostit de prietenul iubitului meu și astfel mi-am salvat relația de cuplu
Cum m-am îndrăgostit de prietenul iubitului meu și astfel mi-am salvat relația de cuplu

Suntem un cuplu de 7 ani. Cu bune și cu rele. Dar ne plafonasem, iar eu… m-am îndrăgostit de prietenul lui. Și astfel, am reușit să îmi salvez relația.

Citeste
Fiica mea este dependentă de jocuri de noroc și nu știu ce pot să fac pentru ea
Fiica mea este dependentă de jocuri de noroc și nu știu ce pot să fac pentru ea

Am devenit mamă târziu, la 43 de ani. Fiica mea are acum 25 de ani, nu muncește și este dependentă de jocuri de noroc. Iar eu nu știu cum să o ajut.

Citeste
Confesiuni cu umor: Tu ce gafe ai făcut la prima întâlnire?
Confesiuni cu umor: Tu ce gafe ai făcut la prima întâlnire?

Cu toții facem gafe. Uneori, reușim să le facem chiar la prima întâlnire, când ne-am dori să lăsăm o impresie cât mai bună. Iată ce au pățit câțiva cititori.

Citeste
Sex de la prima întâlnire? Înseamnă că nu mă interesează mai mult...
Sex de la prima întâlnire? Înseamnă că nu mă interesează mai mult…

Nu mă simt confortabil să fac sex de la prima întâlnire. Dacă vreau o aventură, atunci îmi asum această decizie. Dacă vreau mai mult însă…

Citeste
Nu-i așa că meriți ceva mai bun?
Nu-i așa că meriți ceva mai bun?

În iubire, după experiențele avute, mi-am repetat și eu mereu: Meriți ceva mai bun. Sunt de acord. Problema este… unde găsesc?

Citeste
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu
Ce am învățat eu de la amanta soțului meu

După multă muncă și chin de bărbat căsătorit și iubit de nevastă, soțul meu s-a gândit să își facă și o amantă. Iar ea, a contribuit la bunăstarea mea personală.

Citeste