Now Reading
Povestea Andreei Soare, o tanara soprana de succes peste hotare

Povestea Andreei Soare, o tanara soprana de succes peste hotare

Revista Psychologies

Andreea Soare, o soprana romanca devenita celebra in Franta, crede ca sistemul pile-neamuri-relatii dauneaza grav Romaniei.

Andreea Soare, 30 de ani, spune despre sine ca este o tanara care are sansa de a avea cea mai frumoasa meserie. Este soprana, locuieste de 12 ani in Franta si colaboreaza frecvent cu Opera Nationala din Paris.

Pana la 18 ani a trait in Ramnicu Valcea, iar dupa ce a castigat un concurs de muzica francofona, in Romania, a primit sansa de a merge si de a studia in Franta. A absolvit Universitatea Marc Bloch, din Strasbourg, pentru ca apoi sa termine si Conservatorul National din Strasbourg, respectiv Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Paris.

Andreea Soare a cantat, in februarie, pentru prima data, pe scena Operei Nationale Bucuresti (ONB), unde a interpretat rolul principal in opera „Cosi fan tutte” (Asa fac toate – trad.), de Wolfgang Amadeus Mozart.

Ea a cantat, pana acum, in 15 opere, din Franta si Germania, pana in China si Romania. Andreea Soare, care stie deja cum arata programul sau pana pe 31 de decembrie 2017, si-a facut timp sa acorde un interviu pentru eJobs. Tanara soprana, care ajunge in Romania doar o data pe an, vara sau iarna, vorbeste direct si sincer despre sacrificiile si recompensele unei cariere de top in domeniul muzical.

eJobs: Cand si cum ti-ai dat seama ca vrei o cariera in muzica?

Andreea Soare: Nu-mi amintesc sa fi existat un moment precis in care sa ma fi gandit la o cariera in muzica. Am inceput de foarte mica, iar scena si spectacolele mi-au fost, de la inceput, foarte familiare. Iar parcursul meu muzical – despre cariera o sa vorbim cand o sa ajung la o anumita varsta – s-a transformat rand pe rand. Am trecut prin aproape toate genurile muzicale, de la populara la folk sau muzica usoara si, mult mai tarziu, la opera.

De asemenea, am trecut prin experienta de a juca scenete de Caragiale copil fiind – la noua ani –, am facut balet, dans modern, dans de societate, am prezentat spectacole, am prezentat emisiuni la TV sau la radio. Deci, pana la 30 de ani, am facut multe lucruri in domeniul artistic si cred ca opera este o contopire a tot ceea ce am facut pana acum – e muzica, e teatru, e dans.

Citeste mai multe aici

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top