Now Reading
Urmareste in timp real evolutia pietei muncii in Romania cu eJobs Index

Urmareste in timp real evolutia pietei muncii in Romania cu eJobs Index

Revista Psychologies

eJobs, cel mai important jucator in recrutarea online din Romania, a lansat eJobs Index, un instrument care ofera o perspectiva reala asupra evolutiei pietei muncii.

 

 

eJobs Index este un indicator statistic care reflecta evolutia in timp a pietei muncii din Romania si are la baza prelucrarea cifrelor din platforma de recrutare online eJobs.

Acesta reprezinta un instrument valoros atat pentru specialistii in Resurse Umane, cat si pentru candidatii aflati in cautarea unui job. eJobs Index ofera in timp real o privire de ansamblu asupra pietei muncii, la nivel national, cu posibilitatea de segmentare pe regiuni geografice si pe domenii de activitate.

„Transformarile continue prin care trec angajatorii si angajatii, precum si preocuparea noastra constanta pentru a aduce un plus de valoare in aria recrutarii, ne-au determinat sa lansam eJobs Index, un instrument care ne dorim sa devina unul de referinta pentru piata muncii din Romania. eJobs Index este o facilitate valoroasa pentru toti jucatorii din businessul local, de la companii publice si private, pana la antreprenori si liber-profesionisti”, afirma Andrei Frunza, CEO eJobs.

Evolutia eJobs Index are ca referinte luna ianuarie a anului 2015 si o baza de 100 de puncte.

eJobs Index este extrem de usor de folosit, nu doar de catre profesionistii in Resurse Umane, ci si de catre candidatii aflati in cautarea unui loc de munca, indiferent de nivelul la care se afla in cariera lor. „Informatiile pretioase grupate in eJobs Index sunt redate de o interfata grafica extrem de usor de folosit, atat de specialistii din HR, care se afla in prima linie a proceselor de recrutare, cat si de candidatii interesati sa ramana conectati la trendurile pietei muncii”, adauga Andrei Frunza.

 

Piata muncii a crescut cu aproximativ 10% in august

Piata muncii a avut o evolutie pozitiva in august si a inregistrat o crestere de aproape 10% (9,62%) comparativ cu iulie si un avans de 44,91% fata de august 2015. Per total, eJobs Index s-a plasat la valoarea de 171 de puncte in august 2016. Evolutia pozitiva inregistrata de eJobs Index in luna a opta evidentiaza atat ca angajatorii se afla in cautare de personal, cat si ca economia, in general, trece printr-o perioada de crestere.

Datele cuprinse in eJobs Index arata ca toate cele 62 de domenii analizate, care compun piata muncii din Romania, au crescut in august 2016 fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, peste 85% dintre sectoarele din economie analizate prin eJobs Index au avut o evolutie pozitiva in august, comparativ cu luna precedenta.

Domeniile in care eJobs Index a avut o evolutie lunara negativa sunt: Agricultura, Au Pair/  Babysitter/Curatenie, Functii Publice, Naval/Aeronautic, Tipografii/Edituri si Turism/Hotel Staff. De asemenea, sectoarele Crewing/Casino/Entertainment si Saloane/Clinici Frumusete s-au plasat, in august, la valori egale cu cele din iulie.

Pe domenii, cele mai mari valori ale eJobs Index din august 2016 s-au inregistrat in Medicina Veterinara (185), Jurnalism/Editorial (185), Altele (184), Prelucrarea Lemnului/PVC (183) si in Alimentatie/HoReCa (181).

 

Bucurestiul, in topul regiunilor

 La nivel de regiuni ale tarii, cele mai mari valori ale eJobs Index din august au fost in Bucuresti (172), Centru (167), Nord-Vest (167) si Vest (167). In schimb, cea mai mica valoare a eJobs Index din august a fost in regiunea Sud-Vest Oltenia (158). Toate cele opt regiuni analizate au inregistrat o crestere in august, comparativ cu iulie.

Cel mai mare avans fata de iulie a fost inregistrat in regiunile Sud-Muntenia (+7,09%), Bucuresti-Ilfov (+6,83%) si Vest (+5,69%). Pe de alta parte, cea mai redusa crestere in raport cu iulie a fost raportata in regiunile Sud-Vest Oltenia (+3,94%), Nord-Vest (+4,37%) si Nord-Est (+4,40%). Cea mai buna evolutie anuala (august 2016 versus august 2015) la nivel de regiuni s-a inregistrat in Sud-Muntenia (+100%), Vest (+79,56%) si Sud-Vest Oltenia (79,54%).

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top