5 pași simpli spre o viață mai bună

Orientalii cred că viaţa omului urmează ritmul naturii. Că există energii care pregătesc şi favorizează acţiunea şi contexte în care lucrurile se mișcă greu sau deloc și al căror mesaj este: stai și analizează! Până la un nou timp al acţiunii. Fără a crede în fatalitate, e până la urmă o observaţie pe care realitatea nu o contrazice. Uneori, pur şi simplu, nu e momentul.

 

Problemele apar atunci când, deși timpul acțiunii a sosit, nu reușești să faci niciun pas într-o direcție care ți-ar îmbunătăți viața.

Nu pentru că nu ți-ai dori asta, ci pentru că ceva te blochează. Teama de eșec, sau dimpotrivă, de succes, autoînvinovățirea pentru greșelile din trecut, inerția – oricare ar fi cauzele, blocajele par greu de depășit.

Adevărul este, însă, că lucrurile mici pot produce schimbări mari, după cum ne povestește Malcolm Gladwell.

Cu alte cuvinte, dacă începând de astăzi aduci mici schimbări în viața ta și încerci să îți formezi noi obiceiuri, nu după mult timp, vei constata că deja nu te mai afli în același punct.

Nu încerca să pornești la drum cu planuri uriașe, după o perioadă de stagnare sau în care ai trecut prin experiențe dificile. Ai răbdare cu tine și începe cu cele mai simple lucruri.

Iată 5 metode prin care îți poți îmbunătăți semnificativ viața, fără să fie nevoie să iei decizii radicale, cum ar fi să îți faci bagajele și să te muți la capătul lumii:

 

Două lucruri îți pot readuce rapid echilibrul: sportul și retrezirea simțurilor

Schimbă-ți parfumul, regăsește aroma dulciurilor din copilărie, probează o rochie al cărei material alunecă pe corp.

Nu este nimic superficial aici – sunt metode simple care te ajută să îți regăsești feminitatea și energia, în timp ce practicarea unui sport te va repune în funcțiune mai mult decât orice lectură motivațională.

 

Simplifică-ți stilul de viață

Renunță la tot ceea ce este inutil – de la obiecte, la activități care te țin pe loc – și încearcă să duci o existență simplă, căutând alternative mai sănătoase, mai eficiente și, de ce nu, mai avantajoase financiar, în tot ceea ce alegi.

Poți începe cu modalitatea prin care te deplasezi zilnic spre birou, înlocuind mașina sau metroul cu o bicicletă electrică, care, la nevoie, îți poate oferi și posibilitatea să pedalezi și care este foarte ușor de parcat.

 

Învață să te accepți

Să continui să te învinovățești pentru greșeli din trecut, sau să analizezi la nesfârșit de ce nu te simpatizează o anumită persoană, este nu doar contraproductiv, dar și drumul sigur spre nefericire.

Învață lecția și mergi mai departe, alegând să te accepți și să faci pace cu trecutul.

 

Înfruntă-ți, pe rând, fricile

Am spus-o deja, pașii mici sunt mai eficienți decât salturile îndrăznețe. Important este să începi de undeva, fie că este teama de a vorbi în public, frica de eșec, care te împiedică să îți urmezi visurile, sau mult mai banala frică de apă.

Alege o zonă a vieții tale unde simți că îți lipsește curajul și începe să faci exact lucrurile de care îți este teamă.

Dacă ne referim la vorbitul în public, o bună metodă de a depăși teama este să te înscrii la cursuri de public speaking, de actorie sau de  improvizație.

 

Identifică ce îți dorești pe termen lung

 Înarmează-te cu un pix și o foaie și încearcă să schițezi obiectivele tale pe termen scurt, lung și mediu, fie că este vorba despre visuri legate de carieră, sau despre schimbarea stilului de viață.

Un astfel de exercițiu te ajută să privești lucrurile cu mai multă claritate și să iei mai ușor decizii care te vor aduce mai aproape de rezultatele dorite.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

 

 

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Adevărul despre make-up. De ce te face să te simți atât de bine
Adevărul despre make-up. De ce te face să te simți atât de bine

Machiajul nu este doar despre a arăta bine, este și […]

Citeste
5 obiceiuri proaste care deranjează atunci când vrei să-ți faci prieteni noi
5 obiceiuri proaste care deranjează atunci când vrei să-ți faci prieteni noi

Prea mulți oameni pică în capcana de a crede că […]

Citeste
5 alimente care ajută la calmarea anxietății provocate de stres
5 alimente care ajută la calmarea anxietății provocate de stres

Oamenii de știință au început abia recent să studieze legătura […]

Citeste
5 motive să dăruieşti azi un buchet de flori
5 motive să dăruieşti azi un buchet de flori

The Flower Society este un atelier floral din Bucureşti, un loc în care florile sunt transformate în ceea ce îți dorești să transmiți celor dragi cu grijă, iubire și tone de creativitate.

Citeste
Ce şi-au cumpărat vedetele aseară la Viva! Shopping with Stars
Ce şi-au cumpărat vedetele aseară la Viva! Shopping with Stars

Anca Serea, Adelina Pestriţu, Amalia Enache, Carmen Brumă, Ruby, Ciprian Marica sau Nicole Cherry sunt doar câteva dintre vedetele care au participat aseară la evenimentul Viva! Shopping with Stars din Bucureşti Mall Vitan.

Citeste
In vino veritas – 5 mituri și adevăruri despre vinuri
In vino veritas – 5 mituri și adevăruri despre vinuri

E bun vinul roşu pentru inimă? Vinul dulce e numai […]

Citeste