6 metode prin care să-l faci să te iubească chiar și mai mult

Foarte multe relații se destramă pentru că cei implicați nu au știut cum să împingă lucrurile spre dragoste și armonie. În schimb, au ajuns într-un punct caracterizat de suspiciuni, neîncredere și resentimente. În aceste situații, despărțirile sau divorțurile sunt inevitabile.

A lucra la o relație este o continuă aventură, din moment ce asta presupune creativitate, disponibilitate spre joacă, dar mai ales o inimă deschisă.

Iată care sunt cele 6 metode prin care îl poți determina să te iubească chiar și mai mult:

 

  • Micile atenții

Pot să pară gesturi banale, însă micile atenții și cadouri chiar fac diferența într-o relație. Îi arată partenerului tău că te gândești mereu la el, că îl apreciezi și vrei să-l vezi fericit. Un cadou precum acesta, mai ales dacă iubitul tău petrece mult timp la locul de muncă și nu ajunge foarte des pe la frizer, de exemplu, îi transmite nu numai că îi accepți și înțelegi nevoia de a-și construi o carieră, dar și că ești alături de el, ajutându-l cu mici lucruri de care nu mai are timp. Sfat: oferă-te să îl tunzi tu. Îi va plăcea, iar aceasta mică joacă se poate transforma în ceva mult mai interesant…

  1. Încrederea

Lipsa de onestitate este cea care distruge cel mai repede relații. Atunci când dintre doi parteneri dispare încrederea, acest lucru va duce la atitudini negative: critică, respingere și gelozie, de exemplu.

Pe de alta parte, onestitatea și încrederea totală în persoana de lângă tine sunt cele mai profunde forme de intimitate. Însă chiar și o singură minciună, oricât de inocentă, poate să ducă la distrugerea acestei stări de armonie profundă dintre doi parteneri.

  1. Dorința

Dorința poate fi definită ca legătura dintre dragoste și sex. Este o mostră că relația funcționează. Este cea care întreține dragostea dintre doi oameni. Este important să găsești metode prin care să păstrezi mereu vie dorința dintre voi.

  1. Dragostea

Dragostea este misterioasă, magică și câteodată poate scăpa de sub control. Este un cuvânt care poate defini o varietate de alte sentimente. Este o emoție pe care o simți când îți place ceva sau de cineva. Definește potențialul tău de a experimenta lucruri pe care poate nu le-ai simțit niciodată. Cum te raportezi la dragoste este o alegere, însă ea vine pe neașteptate și de multe ori îți dă impresia că o persoană a fost special creată pentru tine. Însă a iubi pe cineva înseamnă a accepta o persoană cu toate calitățile și defectele, cu toate caracteristicile care o fac unică. Înseamnă să știi totul despre o persoană și să nu te deranjeze nimic. Înseamnă să înțelegi în cel mai intim și profund mod persoana de lângă tine.

Dragostea între două persoane mature este mai mult decât un sentiment. Poate fi comparată cu capacitatea de a crea o operă de artă. Dragostea trebuie hrănită cu acceptare, răbdare și, mai presus de orice, cu exercițiu zilnic.

  1. Intimitatea

Unul dintre cele mai importante lucruri asociate cu dragostea este intimitatea – o stare în care nu numai că poți accepta orice, dar poți să fii și complet sinceră, cu toate cărțile pe față. Este o stare în care a fi vulnerabil nu mai reprezintă o slăbiciune. Este mai mult decât o simplă relație romantică, vine în completarea iubirii și te ajută să o dezvolți.

  1. Comunicarea

Comunicarea deschisă și onestă ar trebui să fie parte din orice relație sănătoasă. Conversațiile importante nu ar trebui amânate, însă nici nu ar trebui începute în momente de criză sau atunci când partenerii se simt vulnerabili. De exemplu, o discuție despre problemele din dormitor nu este tocmai potrivită pentru o petrecere din concediu, unde scopul principal este să vă distrați.

Conversațiile importante au nevoie de concentrare maximă. În plus, furia nu este justificată dacă nu vine la pachet cu o discuție onestă. Vei pierde oportunitatea de a rezolva o problemă importantă de cuplu.

Tu ce metode folosești pentru a-ți consolida relația de cuplu?

Sursă foto: Shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
C-Lounge, cea mai nouă locație din București, amplasată în mijlocul marilor corporații din platforma Pipera, se deschide sâmbătă, 16 decembrie2017
C-Lounge, cea mai nouă locație din București, amplasată în mijlocul marilor corporații din platforma Pipera, se deschide sâmbătă, 16 decembrie2017

C-Lounge, cea mai noua locație din București, amplasată în mijlocul marilor corporații din platforma Pipera, își anunță marea deschidere sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 21:00.

Citeste
3 produse medicale benefice pentru sanatatea picioarelor tale
3 produse medicale benefice pentru sanatatea picioarelor tale

Picioarele tale sunt solicitate zilnic, atat la birou, cat si […]

Citeste
3 metode de a-ți menține dispoziția bună în sezonul rece
3 metode de a-ți menține dispoziția bună în sezonul rece

Chiar dacă melodiile de Crăciun se aud peste tot iar […]

Citeste
AUTISM. DIABET. CANCER. - Programe gratuite de psihoterapie de grup pentru copii și părinți
AUTISM. DIABET. CANCER. – Programe gratuite de psihoterapie de grup pentru copii și părinți

Asociația de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup (APCCG) deschide înscrierile pentru prima serie de programe psihoterapeutice de grup pentru copii cu afecțiuni de tip autist și din categoria afecțiunilor cronice severe (diabet sau cancer), într-o întâlnire deschisă publicului care va avea loc joi, 7 decembrie 2017, la Palatul Mogoșoaia.

Citeste
4 cadouri de Crăciun pe care ai putea (și ar trebui) să ți le oferi singură
4 cadouri de Crăciun pe care ai putea (și ar trebui) să ți le oferi singură

De ce să aștepți ca alții să-ți îndeplinească dorințele, când […]

Citeste
4 moduri în care femeile și bărbații percep lumea diferit
4 moduri în care femeile și bărbații percep lumea diferit

Că bărbații vin de pe Marte și femeile de pe […]

Citeste