6 metode prin care să-l faci să te iubească chiar și mai mult

Foarte multe relații se destramă pentru că cei implicați nu au știut cum să împingă lucrurile spre dragoste și armonie. În schimb, au ajuns într-un punct caracterizat de suspiciuni, neîncredere și resentimente. În aceste situații, despărțirile sau divorțurile sunt inevitabile.

A lucra la o relație este o continuă aventură, din moment ce asta presupune creativitate, disponibilitate spre joacă, dar mai ales o inimă deschisă.

Iată care sunt cele 6 metode prin care îl poți determina să te iubească chiar și mai mult:

 

  • Micile atenții

Pot să pară gesturi banale, însă micile atenții și cadouri chiar fac diferența într-o relație. Îi arată partenerului tău că te gândești mereu la el, că îl apreciezi și vrei să-l vezi fericit. Un cadou precum acesta, mai ales dacă iubitul tău petrece mult timp la locul de muncă și nu ajunge foarte des pe la frizer, de exemplu, îi transmite nu numai că îi accepți și înțelegi nevoia de a-și construi o carieră, dar și că ești alături de el, ajutându-l cu mici lucruri de care nu mai are timp. Sfat: oferă-te să îl tunzi tu. Îi va plăcea, iar aceasta mică joacă se poate transforma în ceva mult mai interesant…

  1. Încrederea

Lipsa de onestitate este cea care distruge cel mai repede relații. Atunci când dintre doi parteneri dispare încrederea, acest lucru va duce la atitudini negative: critică, respingere și gelozie, de exemplu.

Pe de alta parte, onestitatea și încrederea totală în persoana de lângă tine sunt cele mai profunde forme de intimitate. Însă chiar și o singură minciună, oricât de inocentă, poate să ducă la distrugerea acestei stări de armonie profundă dintre doi parteneri.

  1. Dorința

Dorința poate fi definită ca legătura dintre dragoste și sex. Este o mostră că relația funcționează. Este cea care întreține dragostea dintre doi oameni. Este important să găsești metode prin care să păstrezi mereu vie dorința dintre voi.

  1. Dragostea

Dragostea este misterioasă, magică și câteodată poate scăpa de sub control. Este un cuvânt care poate defini o varietate de alte sentimente. Este o emoție pe care o simți când îți place ceva sau de cineva. Definește potențialul tău de a experimenta lucruri pe care poate nu le-ai simțit niciodată. Cum te raportezi la dragoste este o alegere, însă ea vine pe neașteptate și de multe ori îți dă impresia că o persoană a fost special creată pentru tine. Însă a iubi pe cineva înseamnă a accepta o persoană cu toate calitățile și defectele, cu toate caracteristicile care o fac unică. Înseamnă să știi totul despre o persoană și să nu te deranjeze nimic. Înseamnă să înțelegi în cel mai intim și profund mod persoana de lângă tine.

Dragostea între două persoane mature este mai mult decât un sentiment. Poate fi comparată cu capacitatea de a crea o operă de artă. Dragostea trebuie hrănită cu acceptare, răbdare și, mai presus de orice, cu exercițiu zilnic.

  1. Intimitatea

Unul dintre cele mai importante lucruri asociate cu dragostea este intimitatea – o stare în care nu numai că poți accepta orice, dar poți să fii și complet sinceră, cu toate cărțile pe față. Este o stare în care a fi vulnerabil nu mai reprezintă o slăbiciune. Este mai mult decât o simplă relație romantică, vine în completarea iubirii și te ajută să o dezvolți.

  1. Comunicarea

Comunicarea deschisă și onestă ar trebui să fie parte din orice relație sănătoasă. Conversațiile importante nu ar trebui amânate, însă nici nu ar trebui începute în momente de criză sau atunci când partenerii se simt vulnerabili. De exemplu, o discuție despre problemele din dormitor nu este tocmai potrivită pentru o petrecere din concediu, unde scopul principal este să vă distrați.

Conversațiile importante au nevoie de concentrare maximă. În plus, furia nu este justificată dacă nu vine la pachet cu o discuție onestă. Vei pierde oportunitatea de a rezolva o problemă importantă de cuplu.

Tu ce metode folosești pentru a-ți consolida relația de cuplu?

Sursă foto: Shutterstock.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
GLAMOUR de noiembrie, ediția aniversară cu și despre femei
GLAMOUR de noiembrie, ediția aniversară cu și despre femei

În noiembrie, GLAMOUR România împlinește 11 ani și ți-am pregătit o ediție aniversară la care au lucrat exclusiv femei. Women Power!

Citeste
Lumini și umbre în practica leadershipului
Lumini și umbre în practica leadershipului

„Leadership” și „lider” sunt cuvinte care au intrat în limbajul comun în ultimii ani. Avem lideri de opinie, lideri de piață, lideri în organizații, lideri de partid. Statutul de lider este unul foarte căutat.

Citeste
Psihologia gamblerului - ce diferentiaza un profesionist de un dependent
Psihologia gamblerului – ce diferentiaza un profesionist de un dependent

Jocurile de noroc reprezinta un subiect care nu poate trece […]

Citeste
Cum se manifestă sindromul de stres posttraumatic?
Cum se manifestă sindromul de stres posttraumatic?

Ai auzit poate despre sindromul de stres posttraumatic, dar care sunt simptomele și cum ne putem elibera de el? Detalii de la conf. dr. univ. Diana Vasile, președinte Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

Citeste
Legătura dintre felul în care arătăm și încrederea în forțele proprii. E reală sau nu?
Legătura dintre felul în care arătăm și încrederea în forțele proprii. E reală sau nu?

Încrederea este un factor esențial când vine vorba despre succes, […]

Citeste
We Are HR – dincolo de „ce ” şi „cât”
We Are HR – dincolo de „ce ” şi „cât”

Într-un moment în care, mai mult decât oricând, companiile conștientizează că oamenii sunt, cu adevărat, cea mai importantă resursă pe care o au, când lupta pentru atragerea şi retenția talentelor se duce la cel mai înalt nivel şi cu cele mai puternice arme şi când inovaţia îşi cere locul firesc şi în cadrul departamentului de HR, ne propunem un tandem profesional cu specialiştii în resurse umane şi managerii din companii. Cum vom da, împreună, direcţia şi vom reda tendinţele din domeniu aflaţi, din această toamnă, în paginile revistei We Are HR și pe WeAreHR.ro, platformă de conținut dedicată profesioniștilor din HR.

Citeste