Now Reading
Ai software fără licență? Riști să fii nevoit să plătești sume consistente pentru a recăpăta accesul la calculator

Ai software fără licență? Riști să fii nevoit să plătești sume consistente pentru a recăpăta accesul la calculator

Sistemul de operare este esenţial pentru funcţionarea unui calculator, însă folosirea unei copii piratate nu doar că afectează buna funcţionarea a acestuia, dar utilizatorii riscă amenzi usturătoare sau chiar închisoarea.

 

Ameninţările ciberentice au devenit atât de periculoase în zilele noastre încât este mai eficient să foloseşti sisteme de operare cu licenţă şi soluţii de securitate.

Dacă în trecut la achiziţionarea unui laptop sau desktop, cel mai adesea se apela la o copie piratată de Windows, în prezent pericolul reprezentat de programele malware şi ransomware ar trebui să le dea de gândit celor care folosesc astfel de copii.

Multe dintre sistemele de operare puse la dispoziţie gratis pe internet sau obținute din surse neautorizate sunt deja infectate sau au dezactivate caracteristici de securitate și permit descărcarea de malware în cursul conectării, iar utilizatorii îşi compromit sistemele încă de la primele utilizări ale PC-ului.

Computerele infectate sunt folosite apoi în atacuri DdoS fără ştirea lor, iar la câteva zile de la instalare PC-ul rulează încet şi aplicaţiile se deschid foarte greu.

În cel mai rău caz pot deveni victime ale unor programe ransomware şi sunt nevoiţi să plătească sume consistente pentru a recăpăta accesul la calculator.

 

Citește mai departe aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top