Concursul de colorat „Hărțile Kaufland”

Cea mai mare implementare a terapiei prin arta din România, „Hărțile Kaufland”, pune la bătaie 5000 de euro.


Astăzi, în România și Republica Moldova, aproximativ 250.000 de copii suferă de boli cronice. Acești copii au nevoie de cea mai bună îngrijire.

„Orașul Meu, Culorile Mele” în parteneriat cu Kaufland România vor să aducă culoare în viețile copiilor cu nevoi speciale. Drept urmare, ne-am gândit la un proiect inedit.

„Fiecare copil este un artist, problema este cum să rămână un artist și după ce va crește”, spunea Pablo Picasso. Am luat-o ca pe o provocare. Așa s-a născut concursul de colorat „Hărțile Kaufland”.

Fie că trăiesc cu o afecțiune cronică sau vin din medii dezavantajate, vrem să le luăm copiilor o parte din greutatea pe care o cară pe umeri, pentru ca ei să se simtă iar ca niște copii.

Concursul de colorat „Hărțile Kaufland” reprezintă prima dată când un program de terapie prin artă este implementat pe scară largă în toată țara, iar pentru asta vrem să le mulțumim partenerilor noștri de la Kaufland România.

Am colaborat cu medici pediatri, psihologi, profesori, arhitecți și designeri și așa s-au născut Hărțile de Colorat Uriașe „Orașul Meu”, concepute special pentru a răspunde nevoilor copiilor.

Dincolo de faptul că te distrezi copios atunci când le colorezi, Hărțile de Colorat Uriașe pot reduce impactul negativ al instituționalizării pe termen lung, pot să stimuleaze imaginația și creativitatea celor mici și le poate oferi copiilor defavorizați ocazia de a se exprima liber, de a lucra în echipă, de a se juca împreună.

Prin sponsorizarea oferită de Kaufland am putut trimite 5000 de hărți de colorat uriașe „Orașul Meu” către copii din toată țara.

Astfel, datorită Kaufland România, aproximativ 20.000 de copii vor beneficia de programul de Terapie prin Artă, pentru a le îmbunătăți starea de bine, fizică și psihică, și calitatea vieții copiilor defavorizați.

SOS Satele Copiilor, Salvați Copiii, World Vision, Fundația Principesa Margareta fac deja parte din participanți. Tot ce trebuie să faci este să te distrezi colorând!

Mai mult, pentru că vrem să răsplătim eforturile organizațiilor care se înscriu în concursul „Hărțile Kaufland”, la sfârșitul concursului Kaufland pune la bătaie un premiu de 5.000 EURO, oferit organizației câștigătoare pentru a putea continua să le ofere copiilor grija de care au nevoie.

În același timp, noi ne vom continua misiunea de a ajuta la renovarea saloanelor pentru copii și a sălilor de așteptare, pentru a contribui astfel la ușurarea vieții micuților cu afecțiuni cronice.

Un juriu special va decide câștigătorul concursului, după ce va judeca cu atenție fiecare intrare în concurs.

Printre jurați se numără reprezentanți Kaufland România, dar și persoane publice, precum chef Patrizia PAGLIERI.

Hărțile de colorat uriașe au fost realizate de arhitecta Irina Ursache. Sunt creat și produse în România, au o dimensiune de 110 cm x 80 cm și sunt imprimate pe hârtie reciclabilă pentru a minimiza impactul asupra mediului. Fiecare hartă oferă între 60 și 80 de ore de colorat.

Hărțile sunt disponibile și publicului larg prin intermediul lanțurilor de magazine Cărturești și eMag, dar și în magazinul nostru online de pe www.orasul-meu.com.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Orasul-Meu.com și despre ideea din spatele proiectului, ne puteți contacta AICI. Pentru a fi la curent cu activitățile noastre, vă invităm pe pagina de facebook AICI

 

Foto: 123rf.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Cum să scapi de stres cu 3 activități simple
Cum să scapi de stres cu 3 activități simple

Stresul aproape că a devenit cel mai bun prieten al omului contemporan. Din păcate e un adevăr cu care ne-am cam obișnuit să trăim. Asta nu înseamnă însă că nu e nimic de făcut. Îți propunem trei obiceiuri extrem de simple, fără efort prea mare, pe care le poți face de azi pentru a mai scăpa de sâcâitorul stres care ne suge de energie.

Citeste
Inovația Farmec perfectă pentru sezonul rece – noua gamă GEROVITAL H3 HYALURON C
Inovația Farmec perfectă pentru sezonul rece – noua gamă GEROVITAL H3 HYALURON C

Știm deja că în sezonul rece se recomandă să consumăm cât mai multe fructe și legume, pentru a ne crește imunitatea și a ne ajuta corpul să reziste la temperaturile scăzute. Fie că ne facem un ceai cu miere și lămâie sau mâncăm portocale, corpul simte nevoia suplimentării cu vitamina C.

Citeste
Începe fiecare zi cu produsele Gerovital H3 MEN!
Începe fiecare zi cu produsele Gerovital H3 MEN!

Când auzi numele Gerovital, te gândeşti la primul brand antiîmbătrânire din lume şi, cel mai probabil, la cele mai bune creme de îngrijire a tenului pentru femei. Dar ştiai că Gerovital are şi o gamă completă, concepută special pentru bărbați, Gerovital H3 MEN?

Citeste
RETRO PARTY sau GLOW PARTY? REVELION 2018 la Hotel Marshal Garden 5*
RETRO PARTY sau GLOW PARTY? REVELION 2018 la Hotel Marshal Garden 5*

Noaptea magică a Noului An se apropie, iar Hotel Marshal Garden 5* a dat startul petrecerilor.

Citeste
Concertul Extraordinar de Anul Nou 2018
Concertul Extraordinar de Anul Nou 2018

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.

Citeste
Împodobește Crăciunul cu darurile naturii
Împodobește Crăciunul cu darurile naturii

A venit momentul să pornești în căutarea darurilor pe care le vei oferi celor dragi! Profită din plin de o selecție magică de cadouri și bucură-te de o experiență senzorială din cap până în picioare, oferită de bogățiile naturii.

Citeste