Concursul de colorat „Hărțile Kaufland”

Cea mai mare implementare a terapiei prin arta din România, „Hărțile Kaufland”, pune la bătaie 5000 de euro.


Astăzi, în România și Republica Moldova, aproximativ 250.000 de copii suferă de boli cronice. Acești copii au nevoie de cea mai bună îngrijire.

„Orașul Meu, Culorile Mele” în parteneriat cu Kaufland România vor să aducă culoare în viețile copiilor cu nevoi speciale. Drept urmare, ne-am gândit la un proiect inedit.

„Fiecare copil este un artist, problema este cum să rămână un artist și după ce va crește”, spunea Pablo Picasso. Am luat-o ca pe o provocare. Așa s-a născut concursul de colorat „Hărțile Kaufland”.

Fie că trăiesc cu o afecțiune cronică sau vin din medii dezavantajate, vrem să le luăm copiilor o parte din greutatea pe care o cară pe umeri, pentru ca ei să se simtă iar ca niște copii.

Concursul de colorat „Hărțile Kaufland” reprezintă prima dată când un program de terapie prin artă este implementat pe scară largă în toată țara, iar pentru asta vrem să le mulțumim partenerilor noștri de la Kaufland România.

Am colaborat cu medici pediatri, psihologi, profesori, arhitecți și designeri și așa s-au născut Hărțile de Colorat Uriașe „Orașul Meu”, concepute special pentru a răspunde nevoilor copiilor.

Dincolo de faptul că te distrezi copios atunci când le colorezi, Hărțile de Colorat Uriașe pot reduce impactul negativ al instituționalizării pe termen lung, pot să stimuleaze imaginația și creativitatea celor mici și le poate oferi copiilor defavorizați ocazia de a se exprima liber, de a lucra în echipă, de a se juca împreună.

Prin sponsorizarea oferită de Kaufland am putut trimite 5000 de hărți de colorat uriașe „Orașul Meu” către copii din toată țara.

Astfel, datorită Kaufland România, aproximativ 20.000 de copii vor beneficia de programul de Terapie prin Artă, pentru a le îmbunătăți starea de bine, fizică și psihică, și calitatea vieții copiilor defavorizați.

SOS Satele Copiilor, Salvați Copiii, World Vision, Fundația Principesa Margareta fac deja parte din participanți. Tot ce trebuie să faci este să te distrezi colorând!

Mai mult, pentru că vrem să răsplătim eforturile organizațiilor care se înscriu în concursul „Hărțile Kaufland”, la sfârșitul concursului Kaufland pune la bătaie un premiu de 5.000 EURO, oferit organizației câștigătoare pentru a putea continua să le ofere copiilor grija de care au nevoie.

În același timp, noi ne vom continua misiunea de a ajuta la renovarea saloanelor pentru copii și a sălilor de așteptare, pentru a contribui astfel la ușurarea vieții micuților cu afecțiuni cronice.

Un juriu special va decide câștigătorul concursului, după ce va judeca cu atenție fiecare intrare în concurs.

Printre jurați se numără reprezentanți Kaufland România, dar și persoane publice, precum chef Patrizia PAGLIERI.

Hărțile de colorat uriașe au fost realizate de arhitecta Irina Ursache. Sunt creat și produse în România, au o dimensiune de 110 cm x 80 cm și sunt imprimate pe hârtie reciclabilă pentru a minimiza impactul asupra mediului. Fiecare hartă oferă între 60 și 80 de ore de colorat.

Hărțile sunt disponibile și publicului larg prin intermediul lanțurilor de magazine Cărturești și eMag, dar și în magazinul nostru online de pe www.orasul-meu.com.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Orasul-Meu.com și despre ideea din spatele proiectului, ne puteți contacta AICI. Pentru a fi la curent cu activitățile noastre, vă invităm pe pagina de facebook AICI

 

Foto: 123rf.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
GLAMOUR de august, în spiritul verii
GLAMOUR de august, în spiritul verii

GLAMOUR de august trezește în tine spiritul verii și este companionul ideal pentru vacanța ta mult așteptată! Ți-am pregătit o listă de cumpărături cu cele mai hot piese vestimentare și accesorii pentru o escapadă chic, 6 trucuri care îți vor asigura un machiaj rezistent la căldură și orice alt „inamic” al verii, un mic tratat despre „visul suedez” sau de ce suedezii se bucură de plăcerile vieții, iar la final te invităm să te alături unei discuții despre călătoritul singură și de ce nu ar trebui să îți fie frică să o faci.

Citeste
electric catle
Electric Castle este locul unde TREBUIE să ajungi vara asta!

Înainte ca Electric Castle să aibă startul în 2018, echipa […]

Citeste
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară

Pentru multe femei, vara, și în mod special vacanța de […]

Citeste
Concursul de colorat „Hărțile Kaufland
Concursul de colorat „Hărțile Kaufland”

Cea mai mare implementare a terapiei prin arta din România, „Hărțile Kaufland”, pune la bătaie 5000 de euro.

Citeste
filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!
Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!

Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar! Lungmetraje […]

Citeste
reprezentatele romaniei pe podium la balcaniada de dresaj din bulgaria
România, rezultate excepționale la Balcaniada de dresaj din Bulgaria

România, rezultate excepționale la Balcaniada de dresaj din Bulgaria. Imnul țării noastre a răsunat de mai multe ori la Plovdiv datorită sportivilor români.

Citeste