Efectele benefice ale plantelor asupra psihicului. Cum te pot ajuta să-ți schimbi stilul de viață

Cu toții știm că plantele au puterea de a face oamenii fericiți. Pot transforma orice seară într-un eveniment special, atunci când sunt dăruite, te pot înveseli atunci când ești tristă sau pot transforma în mod spectaculos orice cameră.

Însă care este totuși puterea ascunsă a plantelor? Cum reușesc să ne influențeze starea psihică?

În acest material vei găsi răspunsurile la aceste întrebări. Iată așadar cum pot plantele să ne influențeze sănătatea mintală:

  • Grădinăritul și sănătatea ta mintală

Începem prin a-ți spune că nu numai plantele, dar și grădinăritul are un efect pozitiv asupra sănătății noastre psihice. Iar primăvara este momentul ideal să te apuci de un nou hobby. Fii fără grijă, am găsit chiar și un ghid de îngrijire a florilor, numai bun pentru începători. De altfel, un studiu din 2015 a scos la iveală faptul că nu mai puțin de 88% dintre oamenii care au hotărât se dedice timp grădinăritului au făcut-o din motive legate de sănătatea mintală. Asta pentru că este un hobby care oferă satisfacții și te obligă să petreci timp în natură, la aer proaspăt.

Grădinăritul poate fi gândit însă și ca o activitate de grup, una care să-ți permită mai mult timp alături de familie și prieteni. Cu timpul, puteți chiar să vă gândiți la proiecte mult mai ambițioase, ca propria mini-livadă.

  • Florile te pot ajuta să treci peste stările de anxietate

Stresul și anxietatea sunt, inevitabil, parte a vieții moderne. De exemplu, un studiu făcut în Marea Britanie în anul 2016 a scos la iveală faptul că 6% din populația Regatului suferă de anxietate.

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de problemă, sunt multe soluții la care poți apela. Mersul la psiholog poate fi una dintre ele. Însă poți găsi și acasă moduri prin care să ții sub control stările de neliniște. Iar florile pot ajuta. Un studiu efectuat în anul 2008 a scos la iveală faptul că pacienții care aveau flori în camera de spital erau mai puțin stresați și mai optimiști în privința șanselor de recuperare.

Alege niște flori cu miros discret pentru dormitor și unele la ghiveci în camera de lucru, pentru un mediu plăcut, colorat și care să-ți insufle chef de viață și vitalitate.

  • Florile te pot ajuta să scapi de insomnie

Probabil nu mai trebuie să-ți spunem cât de important este somnul pentru sănătate. Acestea fiind spuse, află că lavanda este cea care te poate ajuta cel mai bine să ai un somn liniștit. Este dovedit că mirosul acestei plante ajută la reducerea ritmului cardiac și menține tensiunea în limite normale, fapt care te ajută să te relaxezi. Cu cât ești mai relaxată, cu atât mai repede vei adormi și cu atât mai liniștit îți va fi somnul.

Tu ce metode aplici pentru a elibera stresul și a scăpa de insomnie? Te-ai gândit vreodată să te apuci de grădinărit?

Sursa foto: Shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Reduceri de nerefuzat la vacanțele în Delta Dunării!
Reduceri de nerefuzat la vacanțele în Delta Dunării!

Profită de ofertele ultra last minute de la Gulliver Delta Resort 3* și rezervă acum un sejur în Rezervația Biosferei parte din UNESCO, prilej excelent să te relaxezi în natură, departe de agitația marilor orașe.

Citeste
GLAMOUR Beauty Festival 2018
GLAMOUR Beauty Festival 2018, weekendul răsfățului absolut

Finalul celei de-a treia ediții a singurului festival dedicat frumuseții din România ne-a prins cu zâmbetul pe buze. GLAMOUR Beauty Festival 2018 a fost un weekend de răsfăț absolut, plin de experiențe fun și secrete prețioase de beauty împărtășite de specialiști în domeniu. Zilele de 9 și 10 iunie petrecute la Hanul Gabroveni au fost despre relaxare, înfrumusețare, dar și despre învățare.

Citeste
Din Statele Unite, pe scena Sălii Radio: Cristian Măcelaru dirijează Enescu și Rachmaninov
Din Statele Unite, pe scena Sălii Radio: Cristian Măcelaru dirijează Enescu și Rachmaninov

Orchestre importante din SUA, precum Philadelphia Orchestra, Orchestra Simfonică din Chicago sau Orchestra Naţională Simfonică din Washington au evoluat sub bagheta sa și datorită aprecierii de care se bucură, a fost recent numit director muzical şi dirijor al Festivalului Cabrillo (California – SUA): dirijorul CRISTIAN MĂCELARU.

Citeste
Avantaje spune #NUcancerului, campanie de informare și conștientizare a importanței prevenției
Avantaje spune #NUcancerului, campanie de informare și conștientizare a importanței prevenției

Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 2030 ar putea exista 26,4 milioane de persoane diagnosticate cu cancer, 17 milioane de decese anual (boala devenind prima cauză de deces în lume) și 80 de milioane de persoane cu cancer, în viaţă după cinci ani de la diagnosticare.

Citeste
eJobs lansează prima linie telefonică din România de consiliere profesională pentru tineri, muncitori calificați, necalificați și șomeri
eJobs lansează prima linie telefonică din România de consiliere profesională pentru tineri, muncitori calificați, necalificați și șomeri

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, a lansat prima linie telefonică de suport și consiliere profesională adresată cu precădere candidaților aflați la început de carieră și din categoria de vârstă 40+ – muncitori calificați și necalificați care își caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesional, precum și șomeri. Numărul scurt (021)9124 are tarif normal și poate fi apelat din toată țara.

Citeste