Now Reading
Inelul de logodnă perfect? Cel care îți reflectă personalitatea

Inelul de logodnă perfect? Cel care îți reflectă personalitatea

Inelul de logodnă, pus pe degetul iubitei înainte de căsătorie, reprezintă azi un simbol al iubirii. Tradiția datează din timpuri străvechi, mai exact din perioada Egiptului Antic. Pentru egipteni cercul era o reprezentare a eternității. Viitorii miri făceau schimb de inele, pe care le purtau pe degetul inelar de la mâna stângă. Se credea că doar acel deget conține o venă care duce direct la inimă. Chiar dacă medicina modernă a dezvăluit că de fapt toate degetele au vene cu această destinație, tradiția s-a păstrat în continuare. Însă, dincolo de istoria acestui obicei frumos, cum ar trebui ales inelul de logodnă și care este stilul perfect pentru fiecare femeie în parte?

Conform obiceiului inelul trebuie ales de către viitorul mire, care îl va dărui, îngenunchind, alesei sale. Însă pe lângă faptul că simbolizează iubirea și legătura dintre două persoane, inelul este și o bijuterie care urmează să fie purtată pentru tot restul vieții. Astfel că în realitate sunt permise mici excepții de la regula de mai sus. De exemplu, dacă știi că relația voastră se îndreaptă în acea direcție, câteva sugestii sunt mai mult decât binevenite. Bărbatul din viața ta își dorește cu siguranță să fii plăcut impresionată la primirea inelului. Însă mai înainte de toate trebuie să afli ce anume ți s-ar potrivi, în funcție de personalitatea ta.

Stilul clasic

Dacă te reprezintă stilul clasic, înseamnă că ești o fire determinată și îți cunoști obiectivele. Reușești să arăți mereu bine fără un efort prea mare și preferi în general lucrurile care nu se demodează odată cu trecerea timpului. Ești o persoană cu mult șarm, iar atunci când ieși, preferi vinul în locul tăriei. Îți pasă de oamenii din jurul tău și ajuți cu drag atunci când este nevoie. Cu toate acestea, păstrezi mereu o atitudine modestă. Probabil cel mai potrivit personalității tale este un inel de logodnă tradițional, cu diamante. Un model clasic este o declarație de bun-gust și eleganță. Tendințele se schimbă permanent, însă stilul clasic este singurul care nu se demodează odată cu trecerea timpului. Culorile cele mai potrivite sunt auriu deschis sau argintiu (aur alb). Modelul poate fi mai subțire, cu o singură piatră rotundă, strălucitoare, sau poate fi împodobit cu mai multe pietricele, însă sunt de evitat inelele prea încărcate și extravagante.

Vintage – romantic

Stilul vintage-romantic este potrivit persoanelor romantice, care apreciază moda anilor 40’, 50’ sau 60’. La fel ca în cazul adeptelor stilului clasic, tradiția este un element important. Dacă te regăsești în această scurtă descriere, sigur știi să te bucuri atât de o lectură bună, cât și de o noapte în oraș. Ne ești o romantică incurabilă, mai degrabă s-ar putea spune că senzualitatea este unul din punctele tale forte. Preferi muzica jazz, pe care o asculți adesea când ești singură. În ceea ce privește băuturile, nu refuzi un pahar de gin dacă îți este oferit la momentul potrivit. Te poți considera norocoasă, pentru că există o multitudine de modele de inele care ți se potrivesc. Poate cea mai bună alegere ar fi un inel care a aparținut bunicii. În cazul în care cutia de bijuterii a familiei nu conține o asemenea bijuterie, o altă opțiune este  un inel cu aspect clasic, vintage. Culoarea ideală e auriu închis sau cu o ușoară tentă arămie, însă nici aurul alb nu este exclus. Câteva dintre modelele care reflectă personalitatea ta sunt: cu piatră frumos prinsă și evidențiată prin lucrătură; pietre în formă de floare; modele cu piatră mai mare, înconjurată de mai multe pietre mici.

Artistic – nonconformist

Ești o fire mai rebelă, îndrăzneață și cu un spirit liber? Atunci cel mai potrivit pentru tine este un inel care nu se încadrează în rândul celor tradiționale. Consideri că tradițiile ne pot ține uneori pe loc, motiv pentru care preferi să privești lucrurile din multe unghiuri diferite. Ești o fire creativă și ai tendința să analizezi și să înțelegi dincolo de aparențe. În ceea ce privește stilul vestimentar îți plac culorile și experimentezi adesea lucruri noi. Una dintre marile tale pasiuni este arta și crezi că reprezintă o modalitate perfectă de exprimare. Dacă nu ai deja tatuaje, probabil te gândești să îți faci în viitorul apropiat. Ai un caracter complex și fascinant, de aceea inelul potrivit ar trebui să fie unul care atrage priviri curioase și admirative. O alegere bună sunt pietrele colorate, în nuanțele tale preferate. Piatra poate fi pătrată, sau de dimensiuni mai mari, înconjurată de unele mai mici.

Strălucitor

Un inel care atrage ca un magnet privirile tuturor se potrivește perfect unei persoane extrovertite. Te încadrezi în această categorie dacă  te exprimi cu ușurință, ai un număr mare de prieteni și îți place să fii în centrul atenției. Ești o fire încrezătoare, motivată și te bucuri de compania celor din jurul tău. Cel mai probabil stilul tău vestimentar este dramatic, atractiv, ești mereu în pas cu tendințele actuale și știi ultimele noutăți din lumea modei. Te pricepi la dans sau la teatru și nu treci neobservată când faci un lucru din pasiune. Un inel de logodnă cu piatră mare, strălucitoare, te va ajuta să strălucești chiar mai mult în lumina reflectoarelor. Un model potrivit poate fi și unul cu mai multe pietre încrustate pe toată suprafața inelului.

Un inel de logodnă nu este doar un legământ de iubire, ci și o bijuterie pe care o vei purta pentru tot restul vieții. Din acest motiv este esențial ca modelul ales să te reprezinte și să fie conform așteptărilor tale. Împărtășește-ți dorințele cu partenerul tău și așteaptă să fii plăcut surprinsă de marea întrebare.

Sursa foto: Shutterstock

https://www.shutterstock.com/image-photo/boyfriend-putting-engagement-ring-his-girlfriend-235016263?src=s92E65ucADhCLNYxHoXvyA-1-74

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top