Now Reading
Mindfulness – o intalnire cu Andreea Raicu, dar mai ales cu mine

Mindfulness – o intalnire cu Andreea Raicu, dar mai ales cu mine

Avatar photo

Cu o seara inainte de Ziua Internationala a Fericirii, am aflat cum putem dobandi echilibrul interior, ce se intampla cand uitam de noi, si… cum ajungem sa ne sabotam singuri fericirea. Dar nu am plecat de la conferinta cu o baza pur teoretica, ci si cu un set de exercitii pe care le pot aplica oricand, si doua sugestii de lectura pe care abia astept sa le parcurg.

 

Mindfulness este despre arta de a trai in prezent, iar daca la nenumaratele seminarii si conferinte la care am participat de-a lungul timpului simteam nevoia sa imi verific e-mailul de serviciu, mesajele, whatsapp-ul, sa arunc un ochi si pe Facebook (fie si pentru 30 de secunde), aproape doua ore am fost cu ochii mari si sufletul deschis, si, practic, nu m-am miscat! Ceea ce inseamna  ca am fost ancorata in prezent, nu? Ar trebui sa incerc asta mai des… (a se citit tot timpul).

Andreea Raicu este frumoasa, doar ati admirat-o si in paginile revistei Psychologies,  inteligenta si dezarmant de sincera. Nu m-as fi asteptat niciodata ca o vedeta sa fie atat de transparenta, asumata, si sa vorbeasca cu atata lejeritate despre lucrurile care i-au afectat starea de bine si echilibrul.

Ea a functionat ca o oglinda pentru noi, povestirile ei au “sapat” in inconstientul meu si au adus la lumina niste elemente pe care le consideram banale, dar care, iata, ma afecteaza.  

Datorita ei am fost onesta cu mine, si m-am certat putin (mai mult) in gand pentru ca imi neglijez familia, prietenii, dar mai ales pentru ca ma neglijez pe mine.  Nu stiu cat traiesc in trecut dar sunt un Spielberg mioritic al viitorului, cu n variante de planuri atent concepute in detaliu, uitand sa ma bucur de… prezent.

Exercitiile de respiratie si relaxare mi-au demonstrat clar ca traiesc o anxietate la cote inalte (desi ar fi trebuit sa fiu relaxata, abia am predat editia de aprilie), ca nu stiu sa respir, iar Mindfulness chiar are dreptate cand spune ca traim asa cum respiram.

Am vizualizat cum expir ganduri negative si inspir liniste, iar macar pentru o seara m-am simtit bine, usoara!

Am facut o lista scurta de lucruri la care trebuie sa lucrez, cum sa imi optimizez astfel viata personala si profesionala, iar cu prima ocazie voi cumpara aceste carti.

puterea-prezentului-reeditare_8190_1_1323792950un-pamant-nou-trezirea-constiintei-umane-editia-a-iii-a_1_produs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu am dorit sa fac o teoretizare Mindfulness, ci sa va impartasesc experienta mea, cu ce am plecat de la acest seminar, la care va incurajez sa va duceti, sa invatati sa va reimprieniti cu propria persoana, Andreea Raicu oferindu-va instrumentele necesare.

Motto-ul Psychologies este “Implineste-ti viata”, Mindfulness reprezinta una dintre acele cai.

Pe Andreea Raicu o gasiti AICI.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top