Now Reading
(P) Sighisoara, orasul de basm al Romaniei

(P) Sighisoara, orasul de basm al Romaniei

Revista Psychologies

Unul dintre cele mai mari orase medievale din Europa inclus in patrimoniul mondial UNESCO, Sighisoara a fost fondat de colonistii sasi care au ridicat aici fortarete de nepatruns, castele si turnuri de aparare, pasaje ascunse si stradute labirintice, turnuri cu ceas, dar si ziduri care inconjurau intreaga cetate saseasca.

 

Cetatea medievala este locuita si in prezent

Orasul parca incremenit in timp, pare un adevarat muzeu in aer liber. Se lauda cu edificii foarte bine pastrate in ciuda dezvoltarii tot mai mare a turismului, atragand in fiecare an mii de turisti din toate colturile lumii veniti in cautarea locurilor autentice, medievale.

Odata ajuns in Sighisoara ai impresia ca ai calatorit cumva in vremurile cand activitatea localnicilor era organizata in bresle, cand mestesugarii faureau cu migala obiecte si arme, iar marele Vlad Tepes deprindea primele taine ale luptelor. Sighisoara este locul unde Marele Voievod al Dreptatii din Valahia s-a nascut si a crescut cea mai mare parte din copilaria sa, aici a invatat germana, latina si maghiara si a avut contact cu o multime de culturi.

Sighisoara este intruchiparea povestilor pe care le ascultam in copilarie, cu eroi medievali pe cai albi si printese inchise in turnuri, un loc de basm de care te indagostesti la prima vedere chiar si daca nu esti pasionat de istorie.

 

Edificii medievale unice

Daca nu ai mai vizitat niciodata orasul de pe Valea Tarnavei Mari, vei gasi aici o multime de edificii istorice incarcate cu povesti si mituri. Arhitectura cladirilor medievale au o influenta germana care se simte la orice pas, fiind foarte asemanatoare cu cele din Bavaria, precum Nürnberg ori Rothenburg. Cetatea medievala din 1280 este printre putinele din lume locuite si astazi, fiind una dintre asezarile unice care se mandrea cu un zid lung de circa 930 de metri si inalt de aproximativ 15 metri, cu 14 turnuri dintre care au mai rezistat 9, si biserici gotice impresionante.

Unul dintre simbolurile locului sunt scarile acoperite care numarau in jurul anului 1642, circa 300 de trepte, dar care in urma modificarilor aduse au mai ramas numai 175. Daca te incumeti sa le urci, te vor conduce catre Scoala si Biserica din Deal, de unde poti avea parte de una dintre cele mai frumoase panorame asupra orasului vechi.

 

De Madalina Isar

Curse turistice cu autocarul in Sighisoara. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens.. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top