Now Reading
Parenting: de ce este important să învățăm copilul să lucreze în echipă

Parenting: de ce este important să învățăm copilul să lucreze în echipă

Ca părinți, ne dorim să putem oferi copilului educația potrivită astfel încât să se descurce singur în orice situație și să îl pregătim temeinic pentru viața de adult. Sistemul educațional și mediile în care cei mici se formează sunt factori care îi provoacă să gândească independent și să performeze în virtutea eforturilor pe care le depun. Însă viața de adult pregătește mult mai multe provocări, printre care se numără și abilitatea de a te adapta conceptului de muncă în echipă. O bună comunicare stă la baza performanței unei echipe, dar fair play-ul, adaptabilitatea la colectiv și supunerea la regulile grupului sunt la fel de importante.

Prin urmare, întrebarea care se survine natural este ce putem face pentru a-i oferi copilului toate șansele pentru a se dezvolta în acest sens. Răspunsul este unul cât se poate de simplu: să participe la cât mai multe activități colective, iar cel mai bun exemplu este tabăra.

De ce este bine să participe cei mici în tabără?

“Excursiile, taberele, întâlnirile cu alți copii în medii controlate de adulți, le oferă copiilor libertatea de a lua propriile decizii, de a lupta pentru ideile lor, de a-si exprima gândurile, emoțiile și de a-și testa limitele”, spune Alexandru Bușilă, psihoterapeut. Mai multe avantaje ale participării în tabără, poți găsi în video-ul de mai jos:

 

Cauți o tabără de vară care să fie cool și educativă? Atunci cauți Tabăra NERF!

Dacă ești în căutarea unei experiențe inedite pentru copilul vostru, trebuie să știi că au început înscrierile pentru cea de a treia ediție a Taberei NERF, tabără tematică pe care toți copiii o așteaptă.

Anul acesta, Tabăra NERF se desfășoară în perioada 15 – 20 iulie, iar aici 30 de copii vor avea parte de o mulțime de surprize: vor descoperi modalități inedite de a face mișcare folosind produsele preferate NERF și vor avea ocazia să testeze și să ia acasă o mulțime de jocuri din portofoliul Hasbro. De asemenea, vor afla informații utile de prim ajutor, se vor distra testând tiroliana și, nu în ultimul rând, vor avea ocazia să își testeze agilitatea în cadrul activităților de cățărare și coborâre în rapel. Totuși, cel mai important este faptul că jocurile la care vor participa sunt jocuri de echipă, în cadrul cărora vor învăța cum să comunice eficient și cum să facă o echipă bună!

Pe www.tabaranerf.ro sunt disponibile mai multe informații despre înscriere, dar și detalii despre 500 de premii instant pe care cel mic le poate câștiga participând la acest concurs.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top