Contracepția după 35 de ani. Ce ar trebui să știi

Dacă ai peste 35 de ani, probabil că ai încercat deja mai multe metode contraceptive până acum. Însă contracepția la această vârstă poate deveni un subiect delicat.

Multe femei, mai ales dacă sunt fumătoare, sunt nevoite să renunțe la contraceptivele orale începând cu 35 de ani. În plus, dacă medicul ți-a recomandat să eviți dispozitivele intrauterine sau dacă ai născut recent, s-ar putea să fii deja în căutarea unei alte metode contraceptive eficiente.

Ce-ai spune, în acest caz, de contracepția locală?

Mai puțin folosită decât restul metodelor contraceptive, contracepția locală poate fi ideală pentru femeile trecute de 35 de ani, dar și pentru cele de vârstă mijlocie, aflate în timpul perioadei de premenopauză. Această metodă reduce considerabil riscul sarcinii, fără a-l suprima însă total – eficacitatea sa este cu atât mai mare cu cât se respectă modul de utilizare.

De ce să optezi pentru contracepția locală, dacă ai împlinit 35 de ani

În primul rând, poți opta pentru contracepția locală, dacă ai anumite contraindicații temporare sau definitive pentru alte metode contraceptive.

Apoi, în cazul în care tu și partenerul tău ați hotărât de comun acord să renunțați la prezervativ, contracepția locală poate fi soluția pe care o căutați. Atenție însă!Contracepția locală nu previne bolile cu transmitere sexuală.

Poți utiliza un contraceptiv local și dacă în mod obișnuit iei contraceptive orale, dar ai uitat să administrezi o doză, de exemplu, dar și când ești în căutarea unei metode contraceptive episodice.

Ce trebuie să știi despre contracepția locală

Această metodă presupune introducerea unui ovul contraceptiv în vagin, cu 5 – 10 minute înainte de contactul sexual și asigură protecție timp de 4 ore. Totuși, dacă în această perioadă de timp ai mai multe contacte sexuale, va trebui să folosești un nou ovul de fiecare dată.

Spermicidul este sigur de folosit în orice perioadă a ciclului menstrual, atâta timp cât nu ai leziuni la nivelul vaginului. Altfel, el este distrus de săpun, drept urmare nu trebuie să folosești decât apă pentru igiena zonei intime, înaintea și după inserarea ovulului contraceptiv.

Contracepția locală poate fi folosită chiar și de către femeile care au născut recent, au trecut printr-un avort sau alăptează. Cu toate acestea, nu se recomandă asocierea cu un alt medicament cu administrare locală, deoarece acesta poate inactiva spermicidul.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară

Pentru multe femei, vara, și în mod special vacanța de […]

Citeste
vizita unicef si horia tecau in bacau
Horia Tecău și UNICEF, vizită la familiile din Bacău

Horia Tecău și UNICEF, vizită la familiile din Bacău care beneficiază de programele sociale. Acolo unde s-a intervenit, situația copiilor care riscau să abandoneze școala sau să fie separați de părinți s-a îmbunătățit considerabil.

Citeste
filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!
Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!

Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar! Lungmetraje […]

Citeste
Contracepția după 35 de ani. Ce ar trebui să știi
Contracepția după 35 de ani. Ce ar trebui să știi

Dacă ai peste 35 de ani, probabil că ai încercat […]

Citeste
#EpicTalk cea mai așteptată conferință a lunii octombrie
#EpicTalk cea mai așteptată conferință a lunii octombrie

Calitatea vieții noastre e puternic influențată de calitatea relațiilor noastre și, de aceea, Pagina de Psihologie și Mozaic Media vă invită la cel mai important eveniment de promovare a sănătății relaționale organizat în această toamnă la București.

Citeste
vladimir draghia si familia pe coperta viva
VIVA! de Iulie: Love is in the air

Ediția de iulie a revistei VIVA! este, de azi, pe piață! Luna aceasta sărbătorim iubirea, iar coperta revistei este prima dovadă în acest sens.

Citeste