Now Reading
(P) Nicoleta Chirică, designer: „Este esențial să-ți găsești pacea, să ai echilibru interior și să te simți Insync”

(P) Nicoleta Chirică, designer: „Este esențial să-ți găsești pacea, să ai echilibru interior și să te simți Insync”

Orice femeie dorește să-și găsească armonia interioară și să cunoască succesul. La invitația Activia România, Nicoleta Chirică, designer, vorbește despre cum reușește să construiască o punte între trecut și prezent prin creațiile sale. Activia dezvăluie povești ale femeilor de succes din toată lumea sub umbrela „Trăiește InSync”. Lasă-te și tu inspirată și motivată de stilul lor de viață.

La locul de muncă, în relații sau chiar și în viața de zi cu zi, toate femeile se confruntă cu zeci de provocări. Zilnic, în ciuda ambiției și a eforturilor depuse, ele simt că întâlnesc numeroase obstacole pe care nu le pot depăși. Dacă și tu simți la fel, înseamnă că faci parte din categoria femeilor care caută răspunsurile în locurile greșite. Cel mai probabil, consideri că împlinirea se află în afara zonei tale de control. De fapt, ceea ce te împiedică să-ți valorifici potențialul se găsește înăuntrul tău. Este vorba despre spiritul autocritic, acea voce care dă naștere confictelor interioare și te împiedică să te dezvolți. Important este să reevaluezi relația cu propriul critic interior și să încerci să îl transformi în cel mai bun prieten și aliat al tău. Atunci când ești în armonie cu spiritul autocritic, devii mai echilibrată, mai încrezătoare și mai inspirată. Ai tot ce îți trebuie pentru a te transforma în cea mai bună variantă a ta. Activia vine în sprijinul tău și al femeilor de pretutindeni și lansează inițiativa „Trăiește InSync”, creată pentru a te inspira să îți atingi potențialul maxim în toate aspectele vieții.

Ambasadorul Activia, Nicoleta Chirica, își scrie povestea de succes, alături de alte femei care și-au găsit drumul în viață prin echilibru și armonie interioară. La doar 32 de ani, Nicoleta este designer și antreprenor al propriei afaceri – brand-ul Iutta. Odată cu fecare colecție de genți, pantof sau accesorii pe care o creează, ea găsește un mod nou de a spune o poveste veche, de a retrezi o emoție lăsată de mult timp deoparte.

Chiar dacă adevărata inspirație a venit mai târziu, Nicoleta a avut dintotdeauna înclinații artistice. Două elemente ce reprezintă, practic, materia primă a genților create de ea au fost prezente încă din copilărie – broderiile și pielea. Când era mică, adora să-și modifice hainele și să le adauge elemente brodate, iar când vedea un accesoriu de piele, fericirea atingea cote maxime.

Nicoleta nu a fost mereu designer, drumul ales de ea pentru început a fost unul total diferit. Deși provine dintr-o familie în care arta nu lipsește (tatăl este sculptor), a absolvit Facultatea de Cibernetică și a lucrat timp de șase ani ca inginer în telecomunicații. Prima oară a luat contact cu domeniul artei, al designului, când a vizitat o legătorie de artă, iar singurele suveniruri cu care a plecat au fost resturi de piele, pe care le-a transformat acasă în tipare. Așa a luat naștere pasiunea ei pentru semnele și simbolurile din cultura românească. Apoi, a început să studieze designul și sociologia; a devenit foarte interesată și pasionată de semiotică (limbajul semnelor), iar în perioada respectivă s-a produs un mare declic. Și-a dat seama că job-ul nu o mai motiva pentru că, pur și simplu, nu îi permitea să se exprime creativ: „Nu era nimic creativ înainte, era totul destul de tehnic. Și am mers pe direcția asta findcă așa s-a întâmplat; nu știam că lucrurile pot sta diferit și că pot să mi le creez și eu. Credeam că pur și simplu mi se întâmplă. M-am transformat odată cu brand-ul pe care l-am creat: Iutta. Cred că ce crește se întâmplă datorită nouă, datorită creșterii noastre. Atunci a fost o perioadă de redescoperire de sine“, își amintește ea.

Odată cu această schimbare, a realizat faptul că, de cele mai multe ori, suntem capabili să ne creăm propriul destin, să ne scriem propria poveste. În cazul Nicoletei, este vorba despre o poveste scrisă în semne ancestrale cărora ea le-a reinterpretat tâlcurile. Ca în semiotică, semnificantul și-a regăsit semnificatul. Pentru ea, spiritul analitic și pregătirea îndelungă în domeniul tehnic s-au dovedit a fi mari avantaje. Au ajutat-o să facă legături mai rapide între elemente, lucru vizibil și în munca ei. Nu se dă în lături de la munca propriu-zisă – merge la atelier, unde îi place să urmărească procesele și să ajute, în special pe partea de meșteșugărit, care o detensionează. În procesul de creație, cel mai mult se bucură să lucreze pe tipare și grafică; o pasionează formele geometrice, dar și asamblarea propriu-zisă a produselor. Plusul de pragmatism pe care îl are în comparație cu alți artiști se regăsește în abordarea ei de multe ori strategică a proiectelor. Așa s-a întâmplat și când a luat decizia de a-și crea propriul brand – nu s-a gândit niciodată că nu va reuși. Nu a avut niciodată îndoieli, ci doar descoperiri prin raportare la ea însăși, iar cea mai importantă realizare a fost că s-a redescoperit pe sine.

Nicoleta crede că femeia modernă este cea care trăiește în armonie cu sine și se cunoaște foarte bine. Este femeia care își cunoaște rădăcinile și trecutul pentru că acestea o ajută și îi dau curaj să rupă barierele. Știe cine este și ce își dorește de la viață. Se respectă și se răsfață. Iar arta ei vine ca o completare a unei ținute pe care ar alege-o această femeie. Geanta, în viziunea Nicoletei, face parte din latura feminină, este indispensabilă. În poșetă, femeia își așază elemente din universul său personal – jurnalul, oglinda, rujul preferat și multe alte mărunțișuri care pentru ea sunt mai mult decât esențiale. Pentru a-și găsi echilibrul interior, Nicoleta ține mult la timpul petrecut doar în propria companie. Ziua ei începe, de obicei, devreme. Se trezește în zori și petrece jumătate de oră meditând. Își adună gândurile, își planifică activitățile și se bucură de timpul pe care îl investește în propria persoană. Un alt moment de relaxare se petrece la sfârșitul zilei – seara îi place să se destindă alături de motanul ei persan, care toarce de obicei tolănit pe canapea, lângă stăpână.

În multe feluri, și Nicoleta este ca materia primă pe care o folosește atunci când creează: un element care evoluează și găsește noi moduri de a se exprima. Acum a ajuns să se cunoască, să-și îmbrățișeze rădăcinile și trecutul. Ele îi oferă echilibru, stabilitate, dar și forța necesară să se întreacă pe sine, indiferent de situația în care se afă. Cu propria ei afacere, Nicoleta simte că și-a găsit drumul pe care dorește să-l urmeze pentru restul vieții. Lucrurile pe care le face în fecare zi o ajută să se simtă împlinită. A învățat că toate provocările pe care i le oferă viața sunt la nivel personal și constituie doar un pas în dezvoltarea și creșterea ei ca persoană și ca femeie.

Pe www.activia.ro găsești povestea filmată a Nicoletei Chirică și a altor femei pentru care a trăi InSync înseamnă un stil de viață.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top