Now Reading
STUDIU MementoBus: Studentii si turistii de peste 50 de ani aleg sa plece in minivacanta de 1 Decembrie cu autocarul

STUDIU MementoBus: Studentii si turistii de peste 50 de ani aleg sa plece in minivacanta de 1 Decembrie cu autocarul

Revista Psychologies

 

In minivacanta dedicata Zilei Nationale a Romaniei cei mai multi turisti aleg sa mearga in Romania cu autocarul. Cele mai cautate destinatii interne raman statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran-Moieciu și Sibiu. Romanii care vor sa petreaca 1 Decembrie in Europa, opteaza pentru Pietele de Craciun din Viena, Budapesta sau Praga, arata un studiu realizat de catre MementoBus, singura companie de transport low-cost cu autocarul din Romania.

 

 

Primele rezervari pe cursele MementoBus, pentru minivacanta de 1 Decembrie, au fost realizate in urma cu doua luni, dar sunt si turisti care au achizitionat bilete în ultimul moment. In functie de destinatia aleasa tarifele medii sunt cuprinse intre 6,6 si 10 euro de persoana pe sens. Cursele pentru unele orase din Romania pornesc chiar si de la 1,2 euro de persoana/sens.

Daca in restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Pitesti, Slatina, Constanta sau Iasi, in aceasta saptamana a crescut interesul turistilor pentru orasele Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca si Tulcea.

Studiul arata ca majoritatea celor care prefera sa plece în vacanta cu autocarul sunt în mare parte studenti si tineri cu varste de pana la 25 de ani cu venituri modeste, dar si seniori de peste 50 de ani cu venituri mici.

Datorita curselor turistice cu autocarul pentru mai multe destinatii multe dintre orasele din Romania devin mult mai accesibile turistilor cu venituri medii care nu detin o masina, dar si celor care nu pot suporta costul unui bilet de avion.

Aceasta minivacanta ii indeamna pe cei mai multi romani sa se orienteze catre destinatii mai apropiate, din tara noastra. La mare cautare sunt locatiile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran-Moieciu sau statiunile balneare (Baile Felix, Baile Herculane, Covasna, Sovata).

Pentru un pachet de 3 nopti de cazare cu mic-dejun tarifele pornesc de la 500 de lei/persoana, tarif extrem de avantajos pentru cei care prefera vacantele cu autocarul si care opteaza adesea pentru cazare in cadrul hotelurilor low-budget sau in pensiuni.

„In aceasta perioada a anului sunt foarte cautate deplasarile cu autocarul din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Chiar daca unii dintre turisti au automobile, multi dintre ei aleg autocarul pentru a evita sa conduca in conditii de zapada, viscol sau polei”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour & Memento Bus.

Potrivit studiului MementoBus, turistii prefera si vacantele cu autocarul in Europa, optand pentru deja vestitele Piete de Craciun organizate in capitalele europene, dar si in orase celebre de pe batranul Continent.

Cele mai cautate pachete complete sunt „Piata de Craciun la Viena”, pentru care tarifele pornesc de la numai 149 euro de persoana, „Piata de Craciun Viena si Budapesta” – de la 195 euro, dar si „Piata de Craciun Praga-Viena-Dresda”, de la 199 euro.

Pachetele au fost special gandite pentru mini-vacanta de 1 Decembrie si includ 3 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul și ghid însotitor din partea agentiei.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top