Now Reading
TECHNICALY CHALLENGED? NOT ANYMORE…

TECHNICALY CHALLENGED? NOT ANYMORE…

Revista Psychologies

Nu sunt deloc mandra de asta, dar pot sa spun deja cu relaxare ca sunt… technicaly challenged. Adica, folosind termenul corect politic, nu ma duce capul la tehnica. Deloc! Norocul meu ca am un frate inginer care imi recupereaza parolele uitate si ma conecteaza la net cand eu nu stiu pe unde sa dau clic.

 

Cu toate acestea, stau toata ziua pe internet, citesc, adun informatie, scriu destul de mult la calculator. Asadar, sunt dependenta in munca mea de tehnica. Uneori ma sperie ideea ca tehnica va evolua tot mai mult iar eu voi fi tot mai in urma. Dar poate ca asta e legea vietii.

Nu ne putem adapta chiar la orice. Omul de Neanderthal nu s-a adaptat la nu stiu ce dieta, cel de Cromagnon a avut alt disconfort fatal si s-a stins. Si poftim, a iesit invingator numai Homo Sapiens, care s-a adaptat mai usor la conditiile de mediu.

Din fericire, tehnica e inca sclava noastra – in sens bun (pana cand scenariile in care o Superinteligenta ne va supune, imi place sa cred asta). Asadar, chiar si pentru o fiinta nevolnica tehnic asa ca mine, exista solutii.

 

Windows 10, mai precis. Solutia eleganta atunci cand scrii la 10 maini cam 13 articole pe zi. Cand vrei sa faci multitasking (si iti iese bine doar …distragerea de la tasking). Ma ajuta pentru ca nu ma inhiba prin noutate, ci se articuleaza pe ceea ce mai stiu si eu. Windows 10 are un desktop familiar si aduce la un loc elemente din Windows 7 si Windows 8.1, printre care meniul de Start, Taskbar si listele rapide.

 

Dar sa descoperim impreuna Lenovo Yoga 3 Pro – un fel de computer tableta a viitorului. Adica si una si alta. Sau una sau alta, daca vrei, poti detasa tastatura sa-l lasi in modul tableta si sa te joci asa.

 

E minunat pentru ca:

Scuteste timp si ma salveaza de momentul cand ma trezesc in alt meniu (distragerea de care va vorbeam) pentru ca ma duce direct la aplicatiile folosite frecvent si la setari utile. Are optiunea de personalizare in formatul Live Tiles. Care, daca va plac desenele animate, va va incanta. Caci e foarte frumos si dinamic! Si colorat.

Snap si Multiple Desktops – vizualizarea prin modulul Snap View ma ajuta sa fiu organizat. Va spuneam ca sunt repede distrasa de multele ferestre de net in care navighez, ca sa nu mai spun de Excel-ul de salarii, de Word-ul de articole (minim 5 deodata) sau de Power Pointul acela seducator despre …moda. Nu radeti.

 

Snap, pentru utilizatorii care lucreaza simultan cu mai multe aplicatii. Snap vine cu imbunatatiri care fac lucurl mai usor si mai la indemana. E pentru cei ca mine, adica. Multiple Desktop imi permite organizarea muncii, in functie de chef, pe ecrane virtuale multiple. Wow! Pot face rapid transferul intre ecrane si reorganiza aplicatiile in functie de preferinte… Sa tot muncesti asa.

Ce-mi place in mod special: Cortana, asoftul de inteligenta artificiala integrat in sistemul de operare, care imi spune si glume daca-i cer! Iata una: „De ce calendarul nervos? Pentru ca are zilele numarate…“ Haideti ca e nostim. Zau.

 

Ce-mi convine: antivirusul. Windows Defender – Cel mai bun Windows de pana acum (W10 adica) este si cel mai sigur. Pentru ca are sisteme de protectie integrate. Adio virusi! Actualizarile constante protejeaza sistemul de operare impotriva virusilor, malware si phishing (termenii acestia i-am invatat de la fratele meu, IT-ul sef, si ma simt bine de fiecare data cand ii pronunt). Microsoft Edge – browser de la Microsoft este dezvoltat pentru a-mi oferi o experienta online cu totul diferita. Pot sa iau notite direct pe pagina de internet si sa distribui continutul rapid catre prieteni. Continuum – Windows optimizeaza modul in care lucrez pe orice dispozitiv. Continuum imi permite sa schimb usor, manual sau automat, interfata pentru mouse si tastatura cu o interfata pentru tableta. Pam-pam!! Are live tiles pe care eu le pot mari sau misora dupa cum vreau. Touchscreen cu rezolutie mare, mare! Pot vedea orice pixel, mioapa de mine. Ce placut…

 

Aplicatii universale Windows 10 aduce noi aplicatii care ofera o experienta unitara pentru toate tipurile de device-uri. Poze, Clipuri Video, Muzica, Contacte si Mesagerie, Mail si Calendar. Continutul este stocat si sincronizat prin intermediul OneDrive, deci pot incepe o activitate pe un dispozitiv si sa o duc la capat pe altul. Sa nu neglijam totusi nici hardul de 212 GB, sa-mi ajunga pentru toata tona de poze pe care le fac…

 

Iata de ce mai este frumos si placut la lucru

Ofera protectie impotriva amenintarilor cibernetice moderne – Noul Windows protejeaza identitatea utilizatorului. Microsoft a studiat in detaliu atacurile de incalcare a securitatii datelor pentru a construi caracteristici si functii care abordeaza si protejeaza sistemul impotriva acestor amenintari. Si daca mai scriu un articol genial, vreau sa nu mi-l fure nimeni!

Inovatie continua – Cu Windows 10, Microsoft a imbunatatit in mod semnificativ modul de gestionare a dispozitivelor pe care lucrez.

E un sistem de operare pentru angajati productivi – Windows 10 se adapteaza fiecarei persoane, indiferent de dispozitivul utilizat, fara a fi necesara rescrierea aplicatiei de catre un administrator IT. Utilizatorii pot interactiona cu dispozitivele in orice mod doresc, folosind un mouse si tastatura, ecran tactil, functia Pen & Ink sau comanda vocala.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top