Terapia prin haine

In general, avem multe asteptari de la hainele pe care le purtam. De multe ori, pot fi o sursa de placere si de mandrie personala. Dincolo insa de aprecierile mai mult sau mai putin superficiale, cu siguranta v-ati gandit si la cat de stransa este legatura dintre hainele pe care le purtati si starea voastra de spirit din ziua sau momentul respectiv.

Mergand chiar si mai departe pe aceeasi linie, v-ati gandit la cum puteti folosi hainele pentru a va influenta (in bine) starea de spirit sau perceptia celorlalti despre voi?!

Acestea sunt repere foarte importante care nu numai ca au stat la baza lansarii brandului Le Rêve du Michou, un brand de designer nou aparut pe piata din Romania, dar le influenteaza permanent alegerile si deciziile legate de procesul de creatie al hainelor.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In toate colectiile sale, brandul Le Rêve du Michou promoveaza ideea de ‘‘terapie prin haine’’
.

Privite dintr-o perspectiva pur logica, hainele nu sunt decat bucati de material, al caror rol primordial este sa ne apere de frig, dar nu ne putem abtine sa nu iubim anumite haine doar pentru felul in care ne fac sa ne simtim.

Atunci cand arati bine, te simti bine si ai o capacitate mai mare de a performa, nu numai in viata profesionala, dar si in cea personala.

Felul in care te percepi pe tine insati sau mediul inconjurator poate fi foarte mult influentat de ceea ce porti. Este bine cunoscut faptul ca hainele au potentialul de a reflecta si de a transmite eul propriu al celei care le poarta – imaginea despre sine, starea de spirit, cariera si statutul social, aspiratiile sociale, etc.

Persoanele deprimate isi pierd deseori interesul pentru felul in care arata si nu vor sa iasa in evidenta din punct de vedere vestimentar.

In acest context, hainele pot favoriza emotiile pozitive si le poti purta pe acelea care te fac sa te simti asa cum iti doresti. Aceasta legatura dintre haine si starea de spirit sugereaza ca ar trebui sa purtam haine pe care le asociem cu starea de bine, chiar atunci si poate mai ales in perioadele in care ne simtim deprimate.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunt cazuri cand purtam anumite haine pentru a ne masca diverse emotii; nu ne vor schimba neaparat starea de spirit, dar ne vor putea ajuta sa lasam impresia ca suntem senine si vesele, desi poate ca nu asta simtim in realitate.

De exemplu, o rochie care ne pune in valoare nu numai ca ne face sa ne simtim mai increzatoare in noi insine in momentul in care o purtam, dar simpla amintire a acestei senzatii ne poate face sa ne simtim bine mult timp dupa aceea.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De multe ori, hainele pot avea acelasi efect ca si fotografiile: iti pot redestepta amintiri despre anumite momente (placute) ale vietii tale.

Multe dintre noi pastreaza haine din adolescenta sau chiar rochia de mireasa, de exemplu, desi sunt haine pe care nu le vom mai purta niciodata; dar valoarea lor pentru noi este atat de mare incat nu le putem arunca.

Asadar, cand va simtiti cu moralul jos, Le Rêve du Michou va recomanda sa puneti in aplicare terapia prin haine si sa incercati sa nu dati curs impulsului de a alege hainele in ton cu starea de spirit!

Designerul Le Rêve du Michou va indeamna sa alegeti ceva ce ati purta in mod obisnuit intr-o zi fericita – va avea un impact garantat asupra increderii in voi si va va ajuta sa treceti de la o perspectiva negativa la una pozitiva asupra lucrurilor!

 

 

logo

Mai multe informatii despre creatiile Le Rêve du Michou pe www.lerevedumichou.ro sau www.facebook.com/LeReveDuMichou. Showroom: Bucuresti, sector 3, strada Alexandru Moruzzi nr. 4; programari la tel. 0744851975

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
GLAMOUR de august, în spiritul verii
GLAMOUR de august, în spiritul verii

GLAMOUR de august trezește în tine spiritul verii și este companionul ideal pentru vacanța ta mult așteptată! Ți-am pregătit o listă de cumpărături cu cele mai hot piese vestimentare și accesorii pentru o escapadă chic, 6 trucuri care îți vor asigura un machiaj rezistent la căldură și orice alt „inamic” al verii, un mic tratat despre „visul suedez” sau de ce suedezii se bucură de plăcerile vieții, iar la final te invităm să te alături unei discuții despre călătoritul singură și de ce nu ar trebui să îți fie frică să o faci.

Citeste
electric catle
Electric Castle este locul unde TREBUIE să ajungi vara asta!

Înainte ca Electric Castle să aibă startul în 2018, echipa […]

Citeste
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară

Pentru multe femei, vara, și în mod special vacanța de […]

Citeste
Terapia prin haine

In general, avem multe asteptari de la hainele pe care le purtam. De multe ori, pot fi o sursa de placere si de mandrie personala. Dincolo insa de aprecierile mai mult sau mai putin superficiale, cu siguranta v-ati gandit si la cat de stransa este legatura dintre hainele pe care le purtati si starea voastra de spirit din ziua sau momentul respectiv.

Citeste
filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!
Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!

Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar! Lungmetraje […]

Citeste
reprezentatele romaniei pe podium la balcaniada de dresaj din bulgaria
România, rezultate excepționale la Balcaniada de dresaj din Bulgaria

România, rezultate excepționale la Balcaniada de dresaj din Bulgaria. Imnul țării noastre a răsunat de mai multe ori la Plovdiv datorită sportivilor români.

Citeste