Now Reading
Transylvania Horse Show 2015

Transylvania Horse Show 2015

Revista Psychologies

A V-a editie a Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania, se desfasoara anul acesta in perioada 8 – 10 mai. La fel ca in anii anteriori, evenimentul de talie internationala dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, se desfasoara intr-un peisaj idilic, in satul Prod, comuna Hoghilag, langa Sighisoara. Evenimentul gazduieste 3 tipuri de competitii, completate zilnic de o serie de demonstratii si evenimente adiacente destinate spectatorilor.

45 de tineri calareti din 14 tari vor veni weekendul acesta in satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighisoara), intr-o zona recomandata de ghidul „Lonely Planet” ca fiind ideala pentru calarie, pentru a participa la cel mai popular eveniment romanesc dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai – Transylvania Horse Show.

Tinerii concurenti, cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, vor concura in cadrul Concursului International Universitar – Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup – Romania 2015).

In cadrul acestei sectiuni oficiale din concurs, caii sunt pusi la dispozitie de catre organizator. Concurentii au la dispozitie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii inainte de a intra in terenul de concurs.

Alegerea celor 48 de cai pusi la dispozitie de catre organizatori, exclusiv pentru aceasta proba, implica testarea unui numar foarte mare de cai de sport care apartin celor mai mari cluburi ecvestre din tara.

Caii sunt foarte bine antrenati si trebuie sa corespunda standardelor competitionale. La aceasta sectiune participantii din toata lumea vor concura la 2 probe: dresaj si sarituri obstacole.

Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru editiile 2011, 2012 si 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers).

Acesta sectiune a evenimentului este organizata in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume.

A doua competitie oficiala din concurs este Concursul Complet International (CCI 1*). Aceasta disciplina de Proba Completa are anul acesta si caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Proba Completa.

Concurentii profesionisti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole si cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta Cross-Country, proba in care concurentii si caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum santuri, bazine cu apa, busteni si alte obstacole din lemn masiv.

Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

A treia competitie, Concurs Complet – categoria Novici si PreNovici, se adreseaza cailor si concurentilor in curs de afirmare, cu mai putina experienta in competitiile ecvestre de proba completa.

Traseul de cross-country pentru acesta proba masoara 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici, si numara 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru PreNovici.

Organizatorii au introdus aceasta sectiune pentru a incuraja sportivii romani sa se indrepte cu mai mult curaj spre aceasta disciplina deosebit de spectaculoasa, dar totodata foarte riscanta.

Romanii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, in sufletul competitiei, vor putea viziona pe TVR 1, pentru al doilea an consecutiv, transmisiuni in direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe.

In calitate de co-producator al evenimentului, TVR va transmite live sambata incepand cu ora 16:00 si duminica incepand cu ora 14:30.

La fel ca si anul trecut, este o premiera pentru Romania transmiterea televizata a probei de cross – country, telespectatorii romani avand pana acum posibilitatea de a urmari de la competitiile ecvestre doar probele de obstacole si dresaj.

Spectacolul ecvestru va fi completat sambata cu demonstratii spectaculoase de atelaje cu 2 cai sustinute de sportivi profesionisti, iar duminica va avea loc o prezentare de rase de cai.

Spectatorii au acces gratuit vineri, in prima zi de competitii, iar sambata si duminica biletul costa 15 lei. Copiii care au inaltimea sub 1.30 m vor intra gratuit.

Organizatorii Transylvania Horse Show 2015 ii invita sa petreaca un weekend de poveste in inima naturii atat pe cei pasionati de cai cat si pe cei care isi doresc sa cunoasca mai bine tainele calariei. Iata cateva variante de cazare in zona: http://www.horseshow.ro/ro/cazare

Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va incepe la orele 10:00 si se va inchide in jurul orelor 18:00. Programul il gasiti aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general.

Transylvania Horse Show este organizat de Cross-Country Farm prin Asociatia Ecvestra HipoHouse, avand suportul tehnic al Federatiei Ecvestre Romane si al Federatiei Ecvestre Internationale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top