Now Reading
Revista Psychologies, editia februarie 2016

Revista Psychologies, editia februarie 2016

Revista Psychologies

Scriitor a carui valoare este recunoscuta international, Mircea Cartarescu ne-a onorat cu aparitia pe coperta Psychologies de februarie si un interviu  unde vorbim despre introspectie, lumea postumana, copilarie si jocuri online, dar si despre obisnuinta – pe cale de disparitie – a cititului de carti.

Fiind luna iubirii, dosarul special este incheiat vietii in doi: solo sau in cuplu, cum sa-ti gasesti jumatatea si sa o pastrezi.

Dan Ariely, unul dintre cei mai influenti ganditori de azi, a adunat intr-o carte simpatica intrebarile si raspunsurile pe care le-a oferit de-a lungul anilor cititorilor Wall Street Journal. Cartea se numeste Al dumnevoastra, irational, iar in Psychologies, editia de februarie, redam cateva fragmente ilustrative despre ce mai ocupa mintile oamenilor si cum se pot aborda lucrurile.

In cultura romaneasca este adanc inradacinata ideea „fa-ti un copil, ca sa ai un sprijin la batranete“. Cum nu e bine nici sa ne supraresponsabilizam, dar nici sa ne abandonam parintii, trebuie sa gasim o noua cale, o relationare sanatoasa, fara costuri psihologice de ambele parti. Ce inseamna asta? Descopera in paginile revistei.

Iar daca ai chef de o portie zdravana de ras si umor inteligent, Radu Paraschivescu ne povesteste despre noua sa carte Romania in 7 gesturi, sau cum media a contribuit la educarea sau degradarea publica.

Iti mai spunem de ce ajung oamenii sa minta, care sunt efectele minciunii si cum sa dezvatam copiii de acest obicei, ce avem de facut daca noul nostru partener ne respinge copilul din relatia anterioara, si cum sta treaba, de fapt, cu miturile urbane despre sex, de exemplu: sexul este ca mersul pe bicicleta, nu se uita niciodata, gelozia ne face mai pasionali sau prima partida de amor intotdeauna lasa de dorit.

 

Lectura placuta!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top