Un pic de psihologie… pisiceasca

Un pic de psihologie... pisiceasca

Pisica


Un pui de pisica ce zgarie si distruge nu se comporta astfel ca act de sfidare sau de agresivitate. Cauzele pot fi diverse, dar se pot rezolva repede, cu putin efort (de ambele parti).

Un cuplu intra in cabinetul veterinar, cu un pisicut in cusca si un aer neconsolat. Intelegem de ce, abia dupa ce le vedem mainile pline de zgarieturi. Si totusi, animalutul de cateva luni nu ar trebui sa aiba vreun motiv de nemultumire sau neliniste. „L-am luat de pe strada acum cateva zile. Era singur si parasit sub o masina“, povesteste Elena, proaspata stapana a neastamparatului. „Dupa ce ne-am chinuit sa il luam, l-am dus acasa, unde s-a ascuns sub pat, si acolo a ramas o zi intreaga. Cand am incercat sa il scoatem, ne-a umplut de muscaturi si zgarieturi.“

Dar problemele nu se termina aici. „Se agata de mobila, isi ascute gherutele de tapiterie. Se atarna de perdele si tot ce prinde, distruge. Se poate face ceva pentru a remedia situatia sau suntem fara speranta?“, se intreaba sotul Elenei. Pisicul este agresiv, fara indoiala: musca, zgarie si nu suporta sa fie atins de nimeni.

Este un baietel, care nu are mai mult de 40 de zile, care, in cel mai probabil caz, a fost separat prea devreme de mama lui. De aceea, ii lipsesc obiceiurile pe care aceasta ar fi putut sa il invete, esentiale pentru a-si educa autocontrolul, pentru a intelege ce inseamna sa muste sau pentru a accepta contactele fizice. Pisoiul este, intr-adevar, un salbatic, dar, fiind atat de mic, cu putina bunavointa, va putea fi educat.

Foto: shutterstock.com

Citeste continuarea in revista Psychologies, editia lunii iunie.

Comenteaza si tu
Recomandări
Revista Psychologies, ediția septembrie 2017
Revista Psychologies, ediția septembrie 2017

Începând cu 28 august, ediția de septembrie Psychologies te așteaptă la punctele de vânzare a presei împreună cu cartea Cum înlăturăm anxietatea copiiilor noștri! 

Citeste
Revista Psychologies ediția august 2017
Revista Psychologies ediția august 2017

Revista Psychologies, ediția de august, te așteaptă la punctele de vânzare a presei!

Citeste
Revista Psychologies ediția iulie 2017
Revista Psychologies ediția iulie 2017

Revista Psychologies, ediția de iulie, te așteaptă la punctele de vânzare a presei împreună cu cartea Ghid de supraviețuire cu adolescentul rebel, de Yvonne Poncet-Bonissol!

Citeste
Revista Psychologies ediția iunie 2017
Revista Psychologies ediția iunie 2017

Revista Psychologies, ediția de iunie, te așteaptă la punctele de vânzare a presei împreună cu cartea PSIHOLOGIA ADOLESCENTULUI DE LA 11 LA 15 ANI!

Citeste
Revista Psychologies, ediția de mai 2017
Revista Psychologies, ediția de mai 2017

Psychologies de mai este disponibilă la punctele de vânzare a presei împreună cu cartea Manipulatorul pervers narcisist – Cum ne eliberăm de sub influența lui!

Citeste
Revista Psychologies, ediția de aprilie 2017
Revista Psychologies, ediția de aprilie 2017

Revista Psychologies, ediția de aprilie, este disponibilă la punctele de vanzare a presei împreună cu cartea TESTE DE INTELIGENȚĂ.

Citeste