Now Reading
Poziția corectă de somn care ajută întregul organism

Poziția corectă de somn care ajută întregul organism

Avatar photo

Tu cum dormi? Știi că există o poziție corectă de somn care ajută organele să își îndeplinească corect funcțiile? Uite unde greșești.

De regulă, preferăm trei poziții de somn: într-o parte, pe burtă și pe spate, însă modul în care dormim poate avea multiple efecte la nivelul sănătății și frumuseții.

Mai clar, te poți trezi cu dureri de gât, de cap și de spate, mai obosit decât te-ai culcat, cu crampe musculare, cu senzație de arsură la nivelul inimii sau chiar poți face, prematur, riduri.

Citește și:

Cum să ne creștem imunitatea

3 mituri despre somn și nevoia de odihnă

Specialiștii ne spun că cea mai bună poziție pentru somn este lateral, pe partea stângă. Inima funcționează mai bine și, implicit, sistemul circulator, iar ficatul, care nu mai trebuie să susțină atâta greutate, își execută mai bine funcțiile.

În plus, și sistemul limfatic – care elimină din corp toate toxinele și impuritățile – poate accelera acest proces, dacă te obișnuiești să dormi pe partea stângă.

Iar dacă suferi de sindrom de reflux gastro esofagian, aceasta este poziția de somn pe care n-ar mai trebui să o schimbi niciodată.

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top