Now Reading
Exercitii fizice pe care le poti face la birou

Exercitii fizice pe care le poti face la birou

Revista Psychologies

Sendentarismul este una dintre marile probleme cu care ne confruntam, motiv pentru care orice prilej de miscare este binevenit. In special cand ne simtim epuizati si stresati, putina miscare ne poate schimba in bine dispozitia. Iata cateva exercitii simple, pe care le poti face chiar si la birou.

 

Miscari pentru relaxarea gatului si umerilor

In timp ce stai pe scaun, la birou, timp de cateva minute incearca sa tii ochii inchisi si sa faci cateva exercitii simple.

Lasa capul in jos, cu barbia in piept si apoi lasa-l pe spate fara sa te incordezi. Repeta exercitiul de cateva ori. Roteste capul in partea stanga, ca si cum ai privi peste umar, iar apoi in partea dreapta. Incearca sa nu iti intorci tot torsul si pastreaza miscarea la nivelul gatului.

Din pozitia cu barbia in piept roteste capul spre umarul stang, apoi spre spate, spre umarul drept, pana ajungi la pozitia initiala.

Repeta rotatia incet, de cateva ori. Iti vei simti gatul mai putin tensionat. Aceste miscari iti sunt utile, in special daca stai mult timp in fata calculatorului.

Mai mult, daca vrei sa nu te oboseasca prea mult calculatorul, periodic incearca sa iti muti privirea de la monitor si sa fixezi un punct in departare.

 

Exercitii pentru piept si brate

Daca esti singura in birou, cu atat mai simplu iti va fi sa faci exercitiul urmator. Ridica-te in picioare si stai cu spatele la birou.

Sprijina-te cu palmele de marginea biroului, tinand mainile in dreptul soldurilor, iar picioarele la un pas distanta de birou.

Flecteaza coatele, lasandu-ti greutatea pe maini. Revino la pozitia initiala si repeta miscarea de cateva ori.

Stand pe scaun, cu fata la birou, pune palmele pe marginea biroului. Lasa-ti greutatea corpului pe maini, aplecandu-te pana atingi marginea biroului cu pieptul. Repeta miscarea de cateva ori.

 

Exercitii pentru abdomen

Daca iti place sportul, dar mersul la sala nu este posibil prea des din cauza programului tau, poti incerca aceste exercitii.

Aseaza-te pe marginea scaunului cu mainile intinse in fata. Lasa-ti trunchiul pe spate, pana ajungi la spatar, fara sa te sprijini de acesta. Mentine pozitia timp de 4 secunde, apoi revino in pozitia initiala si repeta de cateva ori.

Un alt exercitiu il poti face sezand cu spatele drept si bratele incrucisate pe piept. Apleaca trunchiul aducand umerii spre genunchi. Mentine timp de 3 secunde pozitia in care iti incordezi muschii abdominali.

Dupa cateva exercitii fizice te vei simti mai relaxata si mai plina de energie. Iar daca acestea nu iti sunt posibile, poti oricand sa faci o pauza de jumatate de ora in care te plimbi pur si simplu.

Detasarea de birou, calculator si stres, chiar si pentru o perioada scurta, te va ajuta sa te echilibrezi si sa iti poti continua munca mai eficient.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top