Now Reading
Este rece ca de piatra…

Este rece ca de piatra…

Am o problema pe care am crezut ca o voi putea rezolva, dar timpul trece si nu se intampla nimic. Devin tot mai anxioasa, ma invinovatesc. In 2004 am avut o histerectomie totala. Ciudat este faptul ca dupa perioada de convalescenta m-am simtit foarte bine. Acum nu mai pot spune acelasi lucru. Sunt uituca, depresiva, uneori am probleme de concentrare, sunt impulsiva, am un libido scazut. Partenerul meu are 50 de ani si incepem sa avem probleme de comunicare legate de viata noastra sexuala. La capitolul erectie nu mai sta asa bine. A fost la un urolog pentru ca avea probleme cu rinicii, dar nu a amintit si acest aspect… probabil este jenat. Nu stiu cum sa gestionez situatia. Ce si cum sa-l intreb fara sa-l acuz? Eu o vreme am facut tratament de substitutie hormonala. Acum folosesc crema Coplpotrophin, mi-am luat si un lubrifiant, dar n-am cu cine sa-l folosesc. In fiecare sambata cand ne intalnim ma aranjez frumos de dragul lui, incerc sa fiu seducatoare. Degeaba. Nu-mi face nici un compliment… Domnul meu este rece ca de piatra, cu toate ca ma mai mangaie parinteste…Nu ne mai sarutam, nu mai stiu ce sa fac. Imi lipseste enorm!

Intrebare pusa de: Cernat, 0

Raspunsul psihologului:

Scaderea apetitului sexual poate avea cauze organice sau/si psihologice. Cred ca la partenerul dvs este vorba de ambele.

In medicina traditionala chineza, rinichii sunt sediul energiei sexuale, si orice medic care practica acupunctura stie ca o problema la nivelul rinichilor echivaleaza cu un deficit serios in planul energiei sexuale.

Bineinteles, si medicii urologi cunosc aceasta relatie functionala rinichi-sexualitate.

O noua vizita la urolog, in care sa abordeze direct problema, sau un tratament prin acupunctura sunt in masura sa se dovedeasca utile.

Daca ne intoarcem la componenta psihologica, trebuie sa gasiti o modalitate nonagresiva, nonintruziva, bine temporizata (trebuie sa alegeti momentul potrivit) de a aborda acest subiect cu partenerul dvs.

Sigur, pentru marea majoritate a barbatilor, a discuta despre reabilitarea „barbatiei” lor este stanjenitor; pe de alta parte, isi doresc sa vorbeasca despre lucrul acesta, pe care-l resimt ca pe o adevarata povara. cine stie, poate ca el deja vorbeste cu un prieten despre asta…

Cert este ca aveti mare nevoie de tact, de puterea de a va stapani tendinta de a reprosa. Focalizati-va pe ideea ca amandoi va doriti sa fiti fericiti impreuna, iar actul sexual contribuie la starea de bine a amandurora.

In fine, in cazul in care va place sa reflectati mai profund, am sa va spun si dvs, asa cum le spun (mai devreme sau mai tarziu) tuturor persoanelor pe care le consiliez, ca situatiile noastre de viata, oamenii cu care suntem in relatie, pot fi privite/priviti ca un fel de oglinda cu valenta diagnostica pentru noi.

Lucrurile acestea ni se intampla noua, noi le atragem intr-un fel. Ca sa intru direct in subiect: in trecut histerectomie, in prezent insatisfactie sexuala… poate ca acestea vorbesc in mod indirect despre relatia inconstienta pe care o aveti cu feminitatea dvs (si care este, se pare, problematica).

Si cum feminitatea se invata de la femei, putem emite ipoteza ca ar exista reziduuri problematice pe filiera dvs feminina (probleme nerezolvate cu mama, bunica etc).

Pentru „neutralizarea” acestora este insa nevoie de un demers psihoterapeutic.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top