Now Reading
M-am atasat extrem de tare de o profesoara din liceu

M-am atasat extrem de tare de o profesoara din liceu

Am si eu o mica problema peste care as vrea sa trec, dar nu reusesc nici cum… M-am atasat extrem de tare de o profesoara din liceu, pot sa spun ca am facut chiar o obsesie pt ea, ma bucur enorm cand o vad si nu ma mai atrage scoala decat atunci cand am ore cu ea, imi lumineaza zilele, imi da pofta de viata si ma ajuta extrem de mult; toate acestea se intampla in lipsa mamei mele, care a plecat de acasa acum un an si jumatate. Mi-e extrem de frica ca se termina scoala si ca nu o sa o mai vad, si ca nu o sa mai am “chef de viata” fara ea… As vrea sa scap cumva de obsesia asta, dar nu reusesc… Mi-e foarte draga si ma doare cand ii sunt indiferenta, dar pt ea eu sunt doar o simpla eleva si nimic mai mult… ea stie deja tot ce simt pt ea, i-am spus cat e de importanta pt mine, dar nu prea pare sa ii pese. Nu stiu ce sa mai fac sa nu ma mai gandesc atat de mult la ea, sa-mi traiesc viata fara ea, pt ca sunt constienta ca din vara imi va fi extrem de greu. Dati-mi un sfat, va rog.

Intrebare pusa de: Coldea, 19

Raspunsul psihologului:

Iti dai seama singura de faptul ca in mintea si inima ta profesoara o inlocuieste pe mama care a plecat. Si a plecat intr-un moment foarte dificil pentru tine, in adolescenta, cand se petrec multe schimbari importante in corpul si sufletul tau si cand aveai atat de multa nevoie de ea. La fel de multa nevoie cat ai acum de profesoara din liceu.

Din pacate spui ca profesoara nu este dispusa sa accepte rolul de mama pe care ti-l doresti de la ea, iar in vacanta care urmeaza risti sa retraiesti trauma prin care ai trecut cand mama ta a plecat de langa tine. Iti recomand sa incepi o psihoterapie care sa te ajute sa-ti vezi in continuare de viata ta. Altfel este foarte posibil sa ramai mereu cu o teama uriasa ca oamenii de langa tine sa nu cumva sa te paraseasca.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top