Now Reading
Pentru a ma face placuta accept orice

Pentru a ma face placuta accept orice

Am nevoie de un sfat!! De cand am terminat facultatea, acum 2 ani, si am inceput sa muncesc, am inceput si sa ma transform, sa zic asa. Dupa ce am terminat facultatea m-am mutat impreuna cu sotul meu la parintii lui (in alt oras). Ei sunt niste oameni foarte dificili si am incercat mereu sa ma inteleg bine cu ei desi ei aveau si inca au o parere negativa despre mine.

Din adolescenta am ramas cu pareri negative despre mine, nu am incredere in mine, il iau mereu pe NU in brate, si as face orice ca oamenii din jur sa aiba o parere buna despre mine, dar de cand m-am mutat sunt si mai si. Sunt foarte timida si imi fac greu prieteni. Imi place sa stau cu oamenii sa vorbesc, si am nevoie de prieteni ca de aer. Sunt tare stresata sa ma fac placuta de oamenii din jur, iar daca nu reusesc fac depresii.

Am ajuns intr-un punct in care pentru a ma face placuta accept orice, am colegi care imi fac avansuri. Poate e de vina si atitudinea mea, daca ma vad asa deschisa si zambareata le dau elan. Nu imi place ce am devenit, si nu stiu cum sa ma «vindec». Stiu ca totul porneste de la lipsa increderii in mine si timiditate. Va rog frumos dati-mi un raspuns. Va multumesc.

Intrebare pusa de: Eu, 24

Raspunsul psihologului:

Nu inteleg foarte clar in ce consta transformarea de care vorbiti. Inteleg ca ea tine si de noul context de viata familial in care traiti. As incepe in primul rand de aici. Sa gasiti in plan concrte ce va nemultumeste, sa vorbiti cu sotul dv si sa vedeti daca puteti face ceva sa schimbati ceva in plan concret pentru a va multumi si satisface.

O alta parte importanta pe care o amintiti in scrisoare tine de sinele dv, de felul in care va simtiti, va percepti atat individual cat si relational. Simt ca imaginea dv de sine ar putea tine de mult mai mult decat impresiile si parerile negative ale celorlati despre dv si ca noul comportament ar putea ‚ascunde’ asa cum de altfel banuiti, ceva stari depresive. Nu as numi depresie, pentru ca depresia este o boala cu o anumita durata si simptomatologie care se pune dupa un diagnostic psihiatric serios.

Asadar cred ca exista in alta parte, in interior, o alta nemultumire, insatisfactie, o suparare care s-a deplasat catre ceea ce constati dumneavostra. Poate ca ar fi important sa gasiti un terapeut care sa va ajute sa ajungeti si sa treceti printr-un travaliu introspectiv si reconstructiv pentru a afla adevaratele dorinte, asteptari si valori pe care le aveti.

Timiditatea dv poate ascunde caracteristici, lucruri de care nu sunteti multumita, temeri ca ati putea fi judecata sau interpretata intr-un anumit fel. As cauta sa explorez mai mult aceasta simpla definitie si sa vedeti catre ce alte resorturi si legaturi v-ar trimite interior timiditatea dv.

Desi nu ne schimbam foarte mult pe parcursul vietii, suntem diferiti in momente de viata diferite, avem curiozitati si putem cauta lucruri, satisfactii, relatii, experiente care sa ne aduca satisfactii si multumiri interioare. Asadar poate fi un bun moment de reflectie si introspectie, de cautare de raspunsuri si demers evolutiv, iar pentru asta va recomand o discutie cu un psihoteraput specialist care sa va ajute sa va dati acele raspunsuri care nu ocolesc de fiecare data rational problema adevarata.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top