Now Reading
Vreau sa ies din starea pe care o am

Vreau sa ies din starea pe care o am

As dori sa stiu ce sa fac pentru a iesi din starea pe care o am, cred ca este depresie, pentru ca nu mai am aproape nicio tragere de inima sa fac ceva, nu mai am rabdare, ma plictisesc repede, sunt obosita tot timpul, ma enervez repede. Am fost o optimista pe care nimic nu o putea darama, iar acum mai sper dar am parte doar de esecuri. Nu reusesc de ani de zile sa ma angajez cu toate ca mi-am tot depus cv-uri, relatia cu mama este foarte tensionata, iar asta nu este din vina mea, pentru ca toata viata m-a respins. Chiar mi-a zis ca nu m-a vrut de cand eram mica, spunand ca ma fac vinovata ca nu a avut ce si-a dorit. Pentru ea nu sunt altceva decat un fel de femeie cu ziua. Cu sotul am deseori discutii din cauza banilor, a faptului ca nu prea mai accepta ca nu are mereu dreptate si cum a iesit cu ordonanta din armata, iar pensia i-a fost diminuata a cam inceput sa bea. Nici el nu prea este multumit de situatia financiara, mai ales ca datoriile bat lunar la usa. Va rog un sfat.

Intrebare pusa de: Miftode, 52

Raspunsul psihologului:

Este trist si dramatic ceea ce vi se intampla la varsta de 52 de ani! Din pacate problema dvs este una destu de intalnita la noi in tara, dar si in alte parti est-europene in care persoanele peste 50 de ani sunt considerate ‘batrane’, deci ‘rebuturi’, materii de aruncat la cos si de care sa nu te mai intereseze.

Societatea ii marginalizeaza si nu mai sunt interesanti pentru nimeni. Fara un sprijin intern dar si unul social, comunitar, aceste persoane sunt condamnate la modul cel mai concret sa sufere o drama si o depresie.

De ce nu ati putut lasa problema cu mama in urma, in trecut, ca ce a fost, a fost!? De ce nu aveti o prietena sau o persoana care sa va sprijine cand aveti nevoie? Cum de nu va mai intelegeti cu sotul dvs?

Pare din descrieri ca treceti intr-adevar printr-o perioada dificila, dar pentru a va asigura ca aveti o depresie, trebuie sa mergeti neaparat la un medic psihiatru care va poate ajuta atat ca un sprijin medical dar si ca un sprijin sufletesc.

De asemenea, ar trebui sa va cautati un hobby, un ceva pe care sa il faceti de placere dar si un spijin la cineva care sa va ajute, sa va indume catre ceva centre sociale.

Va trebui sa va gasiti resurse sa cautati in continuare ceva de lucru, poate chiar sa faceti un curs de recalificare ceva. Sunteti inca in putere si mai aveti de trait ceva timp.

Oamenii ies la pensie la 60-65 de ani, asadar mai aveti mult pana iesiti oficial de pe piata fortei de munca! Mult succes si sanatate!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top