Now Reading
Cum să fii mai puțin stresat

Cum să fii mai puțin stresat

Avatar photo

Stresul a devenit o constantă în viața ta și câteodată simți că te doboară? Învață cum să fii mai puțin stresat!

Miruna Stănculescu, psihoterapeut:

Viața nu e perfectă, dar calitatea de stresor o acordăm noi. Noi ne spunem o poveste despre realitate. Și, dacă vă uitați la filozofii zen ai lumii acesteia, exact asta îi face diferiți – povestea pe care și-o spun despre realitate.

Dacă povestea are accente dramatice și cu iz de sfârșitul lumii, atunci e imposibil să nu devii stresat.

Dacă îți păstrezi simțul umorului ai o șansă să vezi că există de cele mai multe ori ceva ce poți face în așa fel încât să gestionezi situația mai bine. Chiar dacă realitatea nu e chiar ce îți dorești.

Citește și:

10 citate amuzante despre stres

Statistici despre stres pe care trebuie să le afli

Nadia Gorduza, medic și psihoterapeut:

Identificați factorii stresori din viața voastră. În fiecare zi luați-vă 10 minute și notați ce v-a stresat. Faceți un top 10 și vedeți pe care îi puteți elimina. Pe cei pe care nu îi puteți elimina, încercați să îi faceți cât mai puțin stresanți.

Eliminați angajamentele care nu sunt necesare. Faceți un raport între ce greutate au și ce valoare vă aduc. Dacă raportul este supraunitar, eliminați!

Faceți-vă ordine! Haosul și dezordinea pot fi foarte stresante. Începeți cu biroul și continuați în alte arii ale vieții.

Învățați să mai lăsați lucurile să decurgă și în afara controlului vostru. Dorința de a controla situații și persoane este un factor stresant și vă poate crește anxietatea.

Evitați persoanele dificile!

 

Foto: Shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top