Now Reading
Impactul unui parinte alcoolic asupra copiilor

Impactul unui parinte alcoolic asupra copiilor

Revista Psychologies

Consumul excesiv de alcool afecteaza viata celui care bea, dar si a oamenilor din jurul sau. Cum se rasfrange aceasta dependenta asupra propriului copil? Uite ce trebuie sa stie un parinte alcoolic.

 

 

 

E complicat in general sa discerni intre partea genetica si observatia comportamentala la copii si parinti, faptul ca cel mic isi imita parintii.

El a trait in acea familie, i-a vazut pe tata si pe mama in conflict sau consumand alcool. Aceasta trauma il poate determina mai tarziu in viata sa bea. Poate ca va avea gene de la tata si mama, care sa il faca sa raspunda mai emotional, mai intens, la alcool, si sa consume ulterior alcool la randul lui.

Foarte mult conteaza mediul in primii ani de viata, in tinerete. Ulterior nu mai este atat de important cum sunt genele mostenite. Genele ne fac sa cautam mediul congruent cu ele. Daca un copil a avut un parinte alcoolic si bea la randul lui, ele se simt recompensate. Se stabilizeaza patternul genetic in care este construit.

Daca omul nu traieste in mediul congruent cu genele este bine, genele acelea se modifica. El are un pattern comportamental diferit de cel genetic, si asta se intampla cand este tanar, la varsta a doua sau a treia, in mai mica masura. Deci, acesta isi formeaza un pattern in primii 20 si ceva de ani de viata. Noi toti facem asta…

 

 

 

Urmareste si:

Lucruri interesante despre copii si dezvoltarea lor

Cum sa crestem copii destepti si echilibrati

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top