Now Reading
Va salveaza casnicia aparitia unui copil?

Va salveaza casnicia aparitia unui copil?

Ai sperat ca un copil va va uni sau tine loc de compatibilitate sau fericire in cuplu? Total gresit! Uite de ce nu va salveaza casnicia aparitia unui copil.

 

 

 

 

De ce este o greseala sa crezi ca salveaza casnicia aparitia unui copil? Pentru ca, vorba filozofului, un copil nu e o bara de sudura relationala.

O casnicie se duce de rapa din cauza disfunctionalitatilor aparute intre parteneri. Sau a lipsei de compatibilitate.

Un copil nu rezolva disfunctionalitatile ci cel mult le preia. Si nici incompatibilitatile, ci cel mult le schimba domeniul de manifestare.

Copilul devenit motiv de pastrare a unei relatii de cuplu devine responsabil pentru viata netraita a parintilor si poate prelua responsabilitatea de a vindeca” nefericirea acestora.

O misiune imposibila, de vreme ce nu poti trai sau lecui viata altcuiva, chiar daca este vorba de mama sau de tatal tau.

Mai mult, un copil crescut la adapostul unei familii profund disfunctionale are mai multe sanse sa se transforme intr-un adult cu probleme, decat unul crescut de parinti care locuiesc separat, dar care sunt echilibrati din punct de vedere emotional.

Si nu numai ca un copil nu salveaza o casnicie, dar, mai mult, venirea lui pe lume o pune la incercare.

Pentru ca un copil inseamna o responsabilitate imensa si desi cresterea lui ajuta la capitalizarea de multumire sufleteasca si sens de viata, vine la pachet si cu complicarea existentei de cuplu.

Un copil nu salveaza o casnicie, ci are nevoie de doi parinti care au o relatie functionala care sa fie la temelia dezvoltarii lui.

 

Miruna Stanculescu este psihoterapeut cognitiv-comportamental, cabinet individual de psihologie Miruna Stanculescu, str. Ion Radovici nr. 12, [email protected], tel. 0744.831.761, www.mirunastanculescu.ro

 

 

Urmareste si:

Frici pe care le transmitem copilului nostru

Top 5 greseli de parenting

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top