De ce e bine să consumăm ulei de cânepă

Uleiul de cânepă este lăudat de toate publicațiile, iar nutriționiștii îl recomandă cu maximă încredere. Uite de ce.

Cele mai mari beneficii pe care le are organismul, atunci când consumăm ulei de cânepă, provin de la raportul aproape ideal Omega 6-Omega 3 din acest ulei, cu un puternic efect antiinflamator asupra corpului.

Citește și:

Te-ai lăsat de carne? Cum să menții un echilibru nutrițional

Cum devine psihicul inamicul dietei

Totodată, acești acizi grași asigură buna funcționare a creierului și a inimii, redau strălucirea și sănătatea pielii și susțin sistemul imunitar.

Uleiul de cânepă conține foarte puține grăsimi saturate (grăsimile saturate sunt grăsimile rele pentru organism), consumul său, în cadrul unui stil de viață echilibrat, reducând riscurile creșterii colesterolului și apariției bolilor cardiovasculare.

Uleiul de cânepă conține și un procent bun de aminoacizi, fiind recomandat în dieta sportivilor, post antrenament, pentru refacerea și construirea masei musculare.

Pentru a folosi din plin toate beneficiile date de uleiul de cânepă presat la rece, este ideal să îl adăugăm în salate sau mâncăruri, la finalul procesului de gătire.

Datorită gustului de nucă, se combină bine cu orez brun, cu legume coapte, în supe-creme și chiar cu pește. Nu se folosește pentru prăjire sau gătire, din cauza pragului foarte mic de ardere, care îl face să devină toxic la temperaturi mari și să își piardă proprietățile nutritive.

 

De Alina Trifu, consilier în nutriție, terapeut în terapii complementare, cu specializare în nutriție, diete și stil de viață, alinatrifu.ihealth@gmail.com, www.ihealth.com.ro

Foto: Shutterstock

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi

Ne dorim să fim tineri cât mai multă vreme, dar asta nu se traduce doar prin piele frumoasă, cu mai puține riduri, ci și printr-o sănătate mai bună, întrucât îmbătrânirea afectează și organele interne. Prin urmare, cum putem întârzia acest proces al îmbătrânirii? Doctor Daniela Taher ne oferă informații importante despre procesul de îmbătrânire și ce alimente au un efect anti-age.

Citeste
Excese alimentare: Sărbătorile și efectul „what the hell”
Excese alimentare: Sărbătorile și efectul „what the hell”

Deseori însoțim sărbătorile cu o serie de excese alimentare. Iar rezultatele sunt vinovăția, kilogramele în plus și disconfortul. Iată ce înseamnă efectul „what the hell”.

Citeste
De ce nu e bine să faci cumpărături când îți e foame
De ce nu e bine să faci cumpărături când îți e foame

Cu siguranță și tu ai trecut prin situația în care îți era foame, dar, cum frigiderul era gol, întâi te-ai dus la supermarket, de unde ai cumpărat tot magazinul, mai puțin vânzătoarea și rafturile. Uite cum îți influențează foamea decizia de cumpărare.

Citeste
De ce e bine să consumăm ulei de cânepă
De ce e bine să consumăm ulei de cânepă

Uleiul de cânepă este lăudat de toate publicațiile, iar nutriționiștii îl recomandă cu maximă încredere. Uite de ce.

Citeste
Care este diferența dintre apa plată și apa minerală
Care este diferența dintre apa plată și apa minerală

Apă minerală? Plată? Carbogazeificată? Poate că nu ne întrebăm prea des despre aceste diferențe, însă ar trebui să o facem. Câteva lămuriri ne oferă domnul inginer Nicolae Șarvari, de la Borsec.

Citeste
Obiceiuri alimentare pe care le putem schimba... în cuplu
Obiceiuri alimentare pe care le putem schimba… în cuplu

Cu toții avem anumite obiceiuri alimentare, iar în cuplu putem constata că nu sunt compatibile. Iată ce avem de făcut dacă ne dorim o schimbare constructivă a stilului alimentar.

Citeste