Uleiul de susan te protejează de boli de inimă și depresie

Uleiul de susan este foarte popular în bucătăria asiatică, fiind folosit ca aliment-medicament, dar și condiment. Beneficiile pentru organism sunt multiple, iar preparatele mai delicioase.

Bogat în aminoacizi, baza pentru formarea proteinelor, vitamine și minerale (vitamina E, complex de vitamina B, fier, acid folic, calciu, magneziu, seleniu, zinc), antioxidanți, uleiul de susan presat la rece este un bun antiinflamator și susținător al sistemului cardiovascular.

Citește și:

Mâncarea și sexul, plăceri (ne)vinovate

5 alimente care stimulează inteligența

În cadrul unui stil de viață sănătos, consumul de ulei de susan ajută la scăderea tensiunii arteriale, datorită proprietății sale de reducere a nivelului de sodiu din organism.

Prin conținutul de zinc, folosit de organism pentru producerea de colagen, acest ulei ajută la recăpătarea elasticității pielii și la păstrarea densității osoase.

Consumul echilibrat de ulei de susan previne și apariția depresiei! Sesamolul, o componentă a acestui ulei, inhibă producția unei substanțe generatoare de depresie, secretate de sistemul imunitar, atunci când organismul este supus stresului.

Uleiul de susan presat la rece este extrem de versatil, poate fi adăugat salatelor sau preparatelor reci, ca un condiment, datorită gustului său foarte plăcut, de nucă.

Dar poate fi folosit și la gătit, având pragul de ardere foarte înalt. Se păstrează în recipiente de sticlă închise la culoare, în spații răcoroasei sau în frigider, pentru a preveni oxidarea.

De Alina Trifu, consilier în nutriție, terapeut în terapii complementare, cu specializare în nutriție, diete și stil de viață, alinatrifu.ihealth@gmail.com, www.ihealth.com.ro

Foto: Shutterstock

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi

Ne dorim să fim tineri cât mai multă vreme, dar asta nu se traduce doar prin piele frumoasă, cu mai puține riduri, ci și printr-o sănătate mai bună, întrucât îmbătrânirea afectează și organele interne. Prin urmare, cum putem întârzia acest proces al îmbătrânirii? Doctor Daniela Taher ne oferă informații importante despre procesul de îmbătrânire și ce alimente au un efect anti-age.

Citeste
Excese alimentare: Sărbătorile și efectul „what the hell”
Excese alimentare: Sărbătorile și efectul „what the hell”

Deseori însoțim sărbătorile cu o serie de excese alimentare. Iar rezultatele sunt vinovăția, kilogramele în plus și disconfortul. Iată ce înseamnă efectul „what the hell”.

Citeste
De ce nu e bine să faci cumpărături când îți e foame
De ce nu e bine să faci cumpărături când îți e foame

Cu siguranță și tu ai trecut prin situația în care îți era foame, dar, cum frigiderul era gol, întâi te-ai dus la supermarket, de unde ai cumpărat tot magazinul, mai puțin vânzătoarea și rafturile. Uite cum îți influențează foamea decizia de cumpărare.

Citeste
Uleiul de susan te protejează de boli de inimă și depresie
Uleiul de susan te protejează de boli de inimă și depresie

Uleiul de susan este foarte popular în bucătăria asiatică, fiind folosit ca aliment-medicament, dar și condiment. Beneficiile pentru organism sunt multiple, iar preparatele mai delicioase.

Citeste
Care este diferența dintre apa plată și apa minerală
Care este diferența dintre apa plată și apa minerală

Apă minerală? Plată? Carbogazeificată? Poate că nu ne întrebăm prea des despre aceste diferențe, însă ar trebui să o facem. Câteva lămuriri ne oferă domnul inginer Nicolae Șarvari, de la Borsec.

Citeste
Obiceiuri alimentare pe care le putem schimba... în cuplu
Obiceiuri alimentare pe care le putem schimba… în cuplu

Cu toții avem anumite obiceiuri alimentare, iar în cuplu putem constata că nu sunt compatibile. Iată ce avem de făcut dacă ne dorim o schimbare constructivă a stilului alimentar.

Citeste