Varza cu carne

Ingrediente:

Pentru 6-8 portii:

  • 1,5 – 2 kg de varza;
  • 4 cepe;
  • 800 g carne de vita sau 500 g costita afumata;
  • 4 cepe;
  • 150 g de untura;
  • 1/2 cana de bulion;
  • cimbru sau marar;
  • sare, piper.

Preparare:

Varza se spala si se toca; se presara sare, apoi se framanta pana se inmoaie putin: ca sa fiarba mai usor. Se pune apoi intr-o cratita sau oala si se acopera cu apa. Se pune la fiert  la foc mic. (Varza scade mult in volum la fiert, deci nu e nevoie sa mai ramana mult spatiu in oala.)

Ceapa tocata solzisori si carnea de vita sau costita afumata taiata felii subtiri se calesc intr-o tigaie cu untura.

Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga bulionul si mararul tocat sau cimbrul maruntit.

Se amesteca putin pe foc, apoi se toarna totul in oala, peste varza, amestecand bine.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand si varza si carnea sunt fierte.

Optional, pentru un gust mai bun:
Atunci cand totul este fiert, se baga la cuptor, la foc potrivit, avand grija ca bucatile de carne sa stea deasupra, pentru a se rumeni. Se mai stropeste cu putin bulion atunci cand zeama a scazut bine. La cuptor nu trebuie sa stea mai mult de 15 – 20 de minute, in functie de cata zeama este. Astfel preparata, se poate servi cu putina smantana pe deasupra.

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml […]

Citeste
Varza cu carne

Ingrediente: Pentru 6-8 portii: 1,5 – 2 kg de varza; […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de […]

Citeste