Now Reading
Varza cu carne

Varza cu carne

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 6-8 portii:

  • 1,5 – 2 kg de varza;
  • 4 cepe;
  • 800 g carne de vita sau 500 g costita afumata;
  • 4 cepe;
  • 150 g de untura;
  • 1/2 cana de bulion;
  • cimbru sau marar;
  • sare, piper.

Preparare:

Varza se spala si se toca; se presara sare, apoi se framanta pana se inmoaie putin: ca sa fiarba mai usor. Se pune apoi intr-o cratita sau oala si se acopera cu apa. Se pune la fiert  la foc mic. (Varza scade mult in volum la fiert, deci nu e nevoie sa mai ramana mult spatiu in oala.)

Ceapa tocata solzisori si carnea de vita sau costita afumata taiata felii subtiri se calesc intr-o tigaie cu untura.

Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga bulionul si mararul tocat sau cimbrul maruntit.

Se amesteca putin pe foc, apoi se toarna totul in oala, peste varza, amestecand bine.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand si varza si carnea sunt fierte.

Optional, pentru un gust mai bun:
Atunci cand totul este fiert, se baga la cuptor, la foc potrivit, avand grija ca bucatile de carne sa stea deasupra, pentru a se rumeni. Se mai stropeste cu putin bulion atunci cand zeama a scazut bine. La cuptor nu trebuie sa stea mai mult de 15 – 20 de minute, in functie de cata zeama este. Astfel preparata, se poate servi cu putina smantana pe deasupra.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top