Tort cu mere

Ingrediente:

Pentru 6-8 portii:

  • 8 mere;
  • 8 oua;
  • 8 linguri de zahar;
  • 8 linguri de apa;
  • 8 linguri de faina;
  • 1 ligurita de unt;
  • gris;
  • frisca sau inghetata.

Preparare:

Din oua, faina, zahar si apa se face o compozitie de pandispan.

Merele curatate de coaja se taie felii subtiri si se calesc cu unt si cu putin zahar.

Feliile de mar calite se asaza pe fundul unei forme unse si tapetate cu gris. Pe deasupra se presara putin gris, apoi se toarna compozitia de pandispan.

Se coace la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Tortul se rastoarna cand s-a racit si se imbraca in frisca sau inghetata.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml […]

Citeste
Tort cu mere

Ingrediente: Pentru 6-8 portii: 8 mere; 8 oua; 8 linguri […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de […]

Citeste