Chiftelute de cartofi

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 700 g cartofi (din cei recomandati pentru piure);
  • 250 g rosii;
  • 100 g cascaval;
  • 2 oua;
  • faina;
  • ulei;
  • sare, piper.

Preparare:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc.

Rosiilor li se scot coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doa si se indeparteaza semintele. Pulpa se taie marunt si se lasa putin la scurs.

Cartofii zdreobiti se amesteca cu pulpa de rosii, cu cascavalul ras si cu ouale batute. Se pune piper si sare. Daca compozitia este prea moale, se pune putina faina.

Se pun la prajit in uleiul incins si se intorc pe ambele parti, pana se rumenesc. Se scot din tigaie si se scurg de ulei pe o hartie absorbanta.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml […]

Citeste
Chiftelute de cartofi

Ingrediente: Pentru 4 portii: 700 g cartofi (din cei recomandati […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de […]

Citeste