Raci la cuptor

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 400 g raci proaspeti;
  • 100 ml ulei de masline;
  • 2 cepe;
  • 4 rosii;
  • 150 g branza de oaie;
  • patrunjel verde;
  • oregano uscat;
  • sare, piper.

Preparare:

Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa.

Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se indeparteaza coaja si semintele. Se taie marunt, se amesteca cu ceapa, se adauga sare si piper si se fierb la foc mic timp de 5 minute.

Racii se spala bine, se lasa sa se scurga, apoi se impart in 4 castronase termorezistente. Deasupra se toarna sosul de rosii si se presara patrunjel tocat si putin oregano.

Branza de oaie, taiata cubulete, se imparte egal in castronase.

Se coc in cuptor timp de 30 de minute.

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de […]

Citeste
Creveti cu telina

Ingrediente: Pentru 4 portii: 300 g de creveti din conserva; […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de […]

Citeste
Rulada din carne de pui

Ingrediente: Pentru 4 portii: 500 g carne de pui fara […]

Citeste