Uleiul de cocos te ajută să slăbești

Probleme cu digestia, ficatul și imunitate proastă? Consumă cât mai des ulei de cocos!

Uleiul de cocos se obține din presarea miezului nucii de cocos, rămâne solid la temperatura camerei și devine lichid prin încălzire.

Citește și:

Știința savurării vinului

Cum să controlezi mâncatul pe fond emoțional

Deși este un tip de grăsime saturată, conține peste 50% acid lauric, care previne creșterea colesterolului și creșterea tensiunii arteriale.

Studiile i-au demonstrat eficiența în procesul de pierdere în greutate, mai ales în reducerea stratului adipos abdominal.

În contextul unei diete echilibrate, consumul de ulei de nucă de cocos devine un aliat al sistemului imunitar, cu rol antibacterian, antifungic și antiviral.

Facilitează absorbția calciului în organism, fiind o alegere bună pentru sănătatea oaselor și dinților.

Atunci când vorbim de sistemul digestiv, consumul de ulei din nucă de cocos ameliorează simptomele date de sindromul colonului iritabil, prin reducerea inflamației, ajută la absorbția eficientă a vitaminelor, mineralelor și aminoacizilor.

Susține activitatea ficatului, datorită trigliceridelor cu lanț mediu (MCT) din care este format, ajutându-l să transforme mai ușor grăsimea în energie, fără să o depoziteze.

Uleiul din nucă de cocos este ideal pentru gătire la temperatură moderată, în aluaturi coapte, dar și în deserturi raw vegan, datorită texturii și gustului aromat.

Dacă alegem varianta dezodorizată, îl putem folosi în majoritatea preparatelor gătite (legume, paste, orez brun, sosuri fierte), fără a le schimba gustul.

De Alina Trifu, consilier în nutriție, terapeut în terapii complementare, cu specializare în nutriție, diete și stil de viață, alinatrifu.ihealth@gmail.com, www.ihealth.com.ro

Foto: Shutterstock

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi
Alimente anti-age pe care trebuie să le consumi

Ne dorim să fim tineri cât mai multă vreme, dar asta nu se traduce doar prin piele frumoasă, cu mai puține riduri, ci și printr-o sănătate mai bună, întrucât îmbătrânirea afectează și organele interne. Prin urmare, cum putem întârzia acest proces al îmbătrânirii? Doctor Daniela Taher ne oferă informații importante despre procesul de îmbătrânire și ce alimente au un efect anti-age.

Citeste
Excese alimentare: Sărbătorile și efectul „what the hell”
Excese alimentare: Sărbătorile și efectul „what the hell”

Deseori însoțim sărbătorile cu o serie de excese alimentare. Iar rezultatele sunt vinovăția, kilogramele în plus și disconfortul. Iată ce înseamnă efectul „what the hell”.

Citeste
De ce nu e bine să faci cumpărături când îți e foame
De ce nu e bine să faci cumpărături când îți e foame

Cu siguranță și tu ai trecut prin situația în care îți era foame, dar, cum frigiderul era gol, întâi te-ai dus la supermarket, de unde ai cumpărat tot magazinul, mai puțin vânzătoarea și rafturile. Uite cum îți influențează foamea decizia de cumpărare.

Citeste
Uleiul de cocos te ajută să slăbești
Uleiul de cocos te ajută să slăbești

Probleme cu digestia, ficatul și imunitate proastă? Consumă cât mai des ulei de cocos!

Citeste
Care este diferența dintre apa plată și apa minerală
Care este diferența dintre apa plată și apa minerală

Apă minerală? Plată? Carbogazeificată? Poate că nu ne întrebăm prea des despre aceste diferențe, însă ar trebui să o facem. Câteva lămuriri ne oferă domnul inginer Nicolae Șarvari, de la Borsec.

Citeste
Obiceiuri alimentare pe care le putem schimba... în cuplu
Obiceiuri alimentare pe care le putem schimba… în cuplu

Cu toții avem anumite obiceiuri alimentare, iar în cuplu putem constata că nu sunt compatibile. Iată ce avem de făcut dacă ne dorim o schimbare constructivă a stilului alimentar.

Citeste