Now Reading
3 trăsături atractive care nu au legătură cu fizicul

3 trăsături atractive care nu au legătură cu fizicul

Cel puțin noi, femeile, mereu suntem nemulțumite de felul în care arătăm… de unde și o industrie înfloritoare a produselor de beauty. Dar atracția se conduce și după alte legi decât cele… fizice. Iată 3 trăsături atractive pentru care nu ai nevoie de make-up.

Citește și:

Limite sănătoase în prietenia cu un fost iubit

Ce ne împiedică să avem succes în dragoste

Este foarte adevărat că suntem tentați ca, la o primă evaluare, să atribuim persoanelor cu fizic agreeabil mai multe trăsături pozitive pe care, la un moment x, ni le pot infirma complet. Chiar dacă suferim de acest bias, regulile nu se aplică în orice situație, lucru, de altfel, îmbucurător.

Dacă ar fi să ne bazăm exclusiv pe fizic în atragerea unui partener, foarte probabil am păstra relațiile formate la un nivel superficial, iar logevitatea lor ar fi îndoielnică.

Da, căutăm parteneri asemănători nouă ca atractivitate, dar aici ar fi o discuție întreagă: similar cu atractivitatea noastră autentică sau cea pe care o subestimăm sau supraestimăm singuri? Și… dacă noi avem un fizic atractiv, iar celălalt o personalitate așișderea, oare suntem compabili sau trebuie să fie puțin mai frumușel?

 

Dacă ai umor, ai șanse să te cuplezi

Se pare că una dintre trăsăturile cel mai bine cotate rămâne umorul.

Cine nu se simte bine în preajma unei persoane relaxate, zâmbitoare, cu replici haioase, capabilă să râdă de o situație sau chiar de propria persoană? Astfel detensionăm atmosfera, mai ales dacă vorbim despre primele întâlniri despre care știm deja cât de stresante sunt.

Studiile demonstrează că atât bărbații cât și femeile preferă pentru relațiile pe termen lung, parteneri care au simțul umorului.

 

Exersează-ți talentul de povestitor

Cu toții știm deja că există anumite persoane capabile să capteze atenția celor din jur atunci când povestesc. Sunt carismatici, au talent în a relata anumite evenimente, iar dacă au și umor… toți ochii vor fi ațintiți asupra lor.

Când vine vorba despre bărbați, talentul de povestitor este considerat un atu de către femeile în căutarea unei relații de durată.

Din păcate, în cazul femeilor, bărbații nu au considerat trăsătura ca fiind în avantajul atractivității. Să fie pentru că se tem de femeile care „vorbesc prea mult”? …Sau poate ar trebui îndrumați să citească despre Șeherezada.

 

Extroverții au de câștigat

Acum, cred că în privința atractivității manifeste, unui bărbat extraversia i s-ar traduce și prin inițiativă. Chiar una relaxată, prietenoasă și nicidecum limitată la replici sărace cu duhul.

Un bărbat care posedă această calitate te poate ajuta să te integrezi mai repede (mai ales dacă nu cunoști prea multă lume din grup), îți oferă atenția necesară pentru a iniția la rândul tău contacte și drept rezultat devine mai plăcut (ție) sau chiar atrăgător.

Pentru o femeie, abilitatea de a se simți în largul ei în grupuri demonstrează siguranță de sine, relaxare și încredere în propria persoană. Trăsături, de altfel, importante.

Important este că atracția nu se rezumă la câteva trăsături fizice pe care putem sau nu să le avem. Ea depășește granițele aspectului fizic și este generată de anumite trăsături pe care le putem cultiva. Depinde de fiecare dintre noi cum știe să își etaleze atuurile.

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top