Now Reading
O de la Orgasm. Nu mărimea contează, ci tehnica. Iată ce spun femeile și bărbații despre… penis

O de la Orgasm. Nu mărimea contează, ci tehnica. Iată ce spun femeile și bărbații despre… penis

Revista Psychologies

A mea e mai mare, ba a mea. Și nu vorbim de casă, de mașină sau de salariu (deși, simbolic, și astea sunt elemente falice, care atestă o permanentă competiție între bărbați). Vorbim aici de mărimea penisului, de acea parte a anatomiei masculine care îi neliniștește inutil.

Citește și:

O de la Orgasm. Femeile pot avea orgasm …nefăcând nimic. Nu e grozav?!

O de la Orgasm. Când lui nu-i place cunnilingus

Când ai primit ultima oară pe mail o ofertă de mărire a penisului? Nu contează că nu deții așa ceva, că te îmbraci în fustă, par examplu. Sunt șanse să fi primit de curând.

Asta pentru că mărimea penisului e una din cele mai mari preocupări filozofice ale umanității.

Chiar și publicații respectabile din țări și mai respectabile expun cu mândrie anunțuri de mărire a penisului, deși știu foarte bine și ele că procedura nu e fără riscuri și că în cele mai mutle cazuri e complet inutilă. Ce a dat Dumnezeu… cu aia rămâi. Chiar dacă faci operații scumpe și adesea periculoase.

Dar ce să facem noi pentru a le crește stima de sine partenerilor noștri purtători de penis, care se mai uită din când ân când la filme porno și se compară la dimensiuni cu Rocco Siffredi? Cum să-i alinăm?

Să le spunem că principalul lor de stimulare feminină (clitorisul) nu e în profunzimile vaginului ci foarte aproape de orificiul vaginal? Și că asta face să fie irelevante dimensiunile lor peniene?

Că punctul G sau orice punct mai au femeile numai bun de făcut plăcere nu se află nicidecum în adâncurile corpului ? Neah… le putem spune toate astea, dar experiența arată că tot vor fi anxioși cu privire la dimensiunile lor din pantaloni.

Asta pentru că dimensiunea peniană ține mai mult de competiția masculină decât de ideea că sunt necesari niște centrimetri în plus pentru a satisface o femeie.

Deja știm că nu e nevoie de prea mult pentru asta. Dar băieții, din zorii adolescenței, își vor măsura „podoaba“, ca să știe cine e cel dominant.

În 2006 s-a făcut un studiu mai amplu asupra americanilor (dar merită să presupunem că dimensiunile lor sunt destul de reprezentative pentru rasa albă) din care rezultă că 66%  din bărbați se consideră de dimensiuni medii. Cam 10% cred că au dimensiuni prea mici …acolo.

85% dintre femeile intervievate au spus că dimensiunile părților distractive ale partenerilor lor sunt medii sau mari, și că ele sunt mulțumite cu ce au. 15% au spus că ar fi vrut mai mult.

45% din masculi au spus că ar fi vrut să fie mai dotați. Din cei nemulțumiți de ceea ce aveau, majoritatea erau nemulțumiți de grutate și de înălțime, de asemenea și se simțeau jenați să facă sex cu lumina aprinsă.

Aceste date arată că nemulțumirea legată de dimensiunile peniene e corelată cu nemulțumirea mai mare de a nu arăta prea bine în general, de imaginea de sine adică.

Singurul lucru bun în treaba asta e că trece (nu se usucă și cade). Adică odată cu vârsta, insatisfacța aceasta se diminuează și bărbații de vârsta a doua către a treia raportau niveluri crescute de satisfacție cu propria persoană. Măcar cu atâta lucru să vină și maturitatea…

Asta arată că bărbații sunt mai preocupați de dimensiunile lor din izmene decât sunt mult iubitele lor soții.

Ceva educație sexuală și informare cu privire la anatomia feminină ar contribui la liniștirea lor suplimentară. Adică e nevoie să știe că nu mărimea contează. Cel puțin nu pentru femei.

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top