CITESTI ACUM
„Nu am chef azi”… sau reinventarea profesională

„Nu am chef azi”… sau reinventarea profesională

nu-am-chef-azi-sau-reinventarea-profesională

De câte ori te-ai trezit fredonând în drum spre locul de muncă șlagărul lui Chirilă: „Nu am chef azi…nu am chef de nimic”? Dacă piesa asta sau vreun alt hit morocănos te asaltează de câte ori de gândești la treburile de la serviciu, poate că a venit vremea să-ți schimbi jobul. Sau chiar meseria. Despre acest drum anevoios, dar plin de speranță, ne-a vorbit Marion de La Forest Divonne, coach și autoare a cărții Reinventează-ți viața profesională (Trei, 2019).

Psychologies: Atunci când talentele (și visurile) mele nu mai cadrează cu ceea ce fac la serviciu, acest lucru se simte. Și mai întâi, înainte de burnout, apar niște „semnale slabe”, așa cum arătați în cartea dvs. dedicată reinventării profesionale. În ce constau aceste semnale?

Marion de La Forest Divonne: Există semne care anunță din vreme această nepotrivire între job și aptitudini. Aceste semnale care ar trebui să ne pună pe gânduri se pot vedea pe două planuri: pe cel emoțional, dar și pe plan fizic, corporal. În registrul afectiv, s-ar putea să simțim o puternică demotivare, o lipsă de interes și de sens în ceea ce facem; uneori, poate să apară chiar și un conflict de valori între ceea ce cred eu că am de făcut și ceea ce mi se cere la locul de muncă.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de martie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!