CITESTI ACUM
Asociatia ORICUM lanseaza o serie de training-uri dedicate breslei creative

Asociatia ORICUM lanseaza o serie de training-uri dedicate breslei creative

Sambata, 10 mai, in spatiul Espace Minoux are loc primul training ORICUM pentru profesionistii din sectorul cultural si creativ.

Alaturi de Alexandra Safriuc, co-fondator si selector de filme ShortsUP, participantii la training vor descoperi pasii pe care trebuie sa ii urmeze un realizator de filme astfel incat proiectul sau de film scurt sa aiba parte de o distributie cat mai buna la nivel international.

Ca orice produs cultural, filmul scurt are mai multe etape de viata care trebuie sa urmeze ordinea lor fireasca pentru a ajunge la un numar cat mai mare de spectatori.

Iar popularitatea crescanda a pietelor de scurtmetraje de la Cannes si Clermont-Ferrand, a evenimentelor non-competitive de film scurt si a platformelor V.O.D. (video on demand) ne incurajeaza sa credem in dezvoltarea distributiei comerciale a acestui gen cinematografic.

 

Pe parcursul trainingului vor fi abordate aspectele cheie legate de distributia scurtmetrajelor:

–          Care este cel mai potrivit festival pentru lansarea nationala si internationala a unui scurtmetrajului tau? Cum se construieste un circuit festivalier relevant?

–          Cum se contacteazaun distribuitor (inter)national si cum se deruleaza negocierile cu acesta?

–          Care este cea mai buna strategie in ceea ce priveste distributia online? Ce alegi intre Vimeo si YouTube si ce alte platforme de distributie exista?

 

Filmul este unul dintre cel mai vizibile industrii culturale si creative din Romania. “Noul val de cinematografie romaneasca” a atras atentia asupra potentialului acestui sector de a contribui la brandul de tara romanesc.

 

Mai multe informatii pe www.oricum.ro,www.facebook.com/oricum

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!