Now Reading
Serile ATT eXperiment

Serile ATT eXperiment

Revista Psychologies

Continuam serile eXperiment pentru aceia care vor sa ”deguste” o stare de constiinta extinsa.

In luna iulie vom avea doua asemenea seri, una de Respiratie Holotropica si una de Shamanism. In ceea ce priveste serile de Shamanism, iata un raspuns la numeroasele intrebari care ne-au fost adresate in legatura cu programul acestora. Incepand cu luna septembrie, serile de Shamanism vor fi structurate pe 3 seminarii, timp de 3 luni. In fiecare dintre aceste seri vom eXperimenta lucruri diferie, ca o calatorie in trei etape. Pentru continuitate si pentru ca numarul de participanti la fiecare seara ATT X este limitat la 12, vor avea prioritate aceia care se vor inscrie pentru toate cele 3 etape ale calatoriei.

Introducere in Respiratia Holotropica
Miercuri 8 iulie, Bucuresti, orele 18.30
Facilitatori: Elena Francisc si Horia Turcanu

O seara dedicata acelora care fac primii pasi in explorarea starilor de constiinta extinsa. Daca ati banuit vreodata ca dincolo de realitatea ”ordinara” mai exista ceva, daca ati intuit vreodata ca sunteti mai mult decat un trup inzestrat cu o oarecare inteligenta, daca ati avut intrebari despre voi insiva si despre Univers la care nu ati putut gasi un raspuns, atunci ati nimerit unde trebuia sa nimeriti. Acest seminar va propune o calatorie dincolo de frontierele mintii si a ceea ce sunteti obisnuiti sa credeti ca sunteti.

Respiratia Holotropica este o metoda puternica de intrare in stari de constiinta extinsa. A fost pusa la punct de celebrul psihiatru american Stanislav Grof care s-a inspirat in cercetarile sale din stravechi tehnici samanice raspandite pe intreaga planeta. Prin intermediul respiratiei avem acces la adevaratele dimensiuni ale fiintei noastre, putand experimenta trairi senzoriale, biografice, perinatale sau transpersonale. Puterea vindecatoare a acestui proces decurge din experimentarea adevaratelor dimensiuni ale constiintei umane extinse la scara intregului Univers si a adevaratei naturi a Fiintei. In acest sens, respiratia holotropica este o cale cu profunde implicatii spirituale si filosofice, caci nu mai este vorba despre o cunostere teoretica, prin intermediul mintii, ci despre o cunoastere experimentala a unitatii cu Intregul.

Introducere in Shamanism – I

Marti 21 iulie, Bucuresti, orele 18.30
Facilitatori: Elena Francisc si Horia Turcanu

Este prima din cele trei atape progresive pe care vi le propunem in cadrul serilor ATT X. Urmatoarea, va fi abia in septembrie, dar va puteti rezerva locul inca de pe acum.

Shamanismul este cea mai veche practica spirituala si de vindecare a omenirii. Termenul in sine de ”shamanism”, asa cum este el folosit in antropologie este intrebuintat pentru a descrie traditii si practicile spirituale ale unor grupuri etnice raspandite pe intreaga planeta, dar in zilele noastre el defineste nu numai acest ansamblu de practici, ci si un mod de a concepe lumea si universul.

Un concept shamanic de baza este acela ca lumea in care traim este doar una dintre multe altele. Diversele lumi sunt segmente dintr-un univers stratificat pe verticala, unite de o axa – ”arborele lumii”. Deasupra se afla lumile superioare, iar sub noi cele inferioare. Aceste lumi sunt locuite de spirite de tot felul. Acolo se gasesc marile forte ale naturii, spiritele animalelor si plantelor dar si cele ale oamenilor care au murit.

Calatoria shamanica este o incursiune in aceste lumi spirituale, cu scopul de a obtine informatii, sprijin si putere din partea spiritelor care populeaza aceste lumi nevazute. Lumea de jos este lumea animalelor de putere si a elementelor naturale, in vreme ce lumea de sus este cea ghizilor spirituali si a fiintelor spirituale arhetipale.

Transa shamanica este o stare de constiinta extinsa in care accesam aceste teritorii spirituale si in care putem afla lucruri importante despre noi insine si despre univers.
Exista multe feluri de calatorii shamanice, dar in cadrul acestei seri de introducere in shamanism vom eXperimenta mai intai ”lumea de jos”, in care ne vom cunoaste animalul de putere, apoi ”lumea de sus” in care ne vom putea cunoaste ghidul sau ghizii nostri spirituali.

Inscrieri si info: Alina Grama telefon: 0731014258
mail [email protected]
www.att.org.ro

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!