Now Reading
Timpul si-a pierdut liniaritatea si dimensiunea nationala

Timpul si-a pierdut liniaritatea si dimensiunea nationala

Revista Psychologies

Criza economica parca ne-a returnat anilor ‘90. Bucla de prosperitate si-a inchis traiectoria mai rapid decat ar fi previzionat cele mai sceptice spirite. Febra consumista si investitionala s-a topit ca un vis magic.

Romania parca a trait, in ultimii ani, intr-un clip publicitar. Aveam o foaie de parcurs, aveam un traseu, repere, indicatoare, obiective. Ne plasam, intr-un cuvant, in tranzitie. Potrivit logicii tranzitiei, am pornit de la o stare inferioara spre o stare superioara, cu conditia sa respectam pasii prescrisi de organismele europene si atlantice. Pana de curand, am urmat un trend ascendent. Nu numai economic. Am fost ascensionali si ca stare de spirit colectiva.

Cred ca ultimii 3-4 ani au fost un fel de extaza a tranzitiei, un fel de beatitudine care a implinit 15 ani de tranzitie, dar care, in acelasi timp, are si un caracter crepuscular. A venit criza cu suflul ei rece si straniu si ne-a aruncat in alta poveste istorica, mult mai cumplita decat tranzitia. Atunci aveam configuratia unui liman, acum nu mai gasim nici un liman. Atunci (in anii ‘90), speram in luminita de la capatul tunelului. Acum, la capatul tunelului se poate deschide un alt tunel, ne aflam intr-un labirint de tuneluri. Timpul si-a pierdut liniaritatea si dimensiunea nationala.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!