Now Reading
Cosmarul transpiratiei abundente

Cosmarul transpiratiei abundente

Am avut ca diriginte un profesor de informatica foarte rigid, dur si misogin care ne-a zis ca «daca simte pe cineva ca miroase a transpiratie», atunci o sa-si bata joc de el in fata clasei. De atunci a inceput si calvarul meu pentru ca tot timpul ma stresam. Imi creasem o teama de a nu transpira si pe masura ce ma temeam mai tare cu atat transpiram mai des. Faceam dusuri zilnice, foloseam toate produsele necesare, dar cu toate astea tot ma temeam.

Acum, dupa sapte ani, am aceeasi frica.

Intrebare pusa de: Ioana

Raspunsul psihologului:

Modul nedelicat in care a transmis mesajul si amenintarea raman cauze clare ale temerilor tale. La aceasta varsta exista un aspect neplacut legat de transformarile hormonale si modul lor de „exprimare” prin transpiratie. Pentru a invinge aceste lucruri iti propun o solutie: imbratiseazate cel putin de 10 ori pe zi cu persoane dragi. Te vei simti mult mai acceptata.

Apoi ridica bratele si misca-le precum la un concert. Asta te va ajuta sa nu mai stai crispata cu bratele stranse pe langa corp. Daca nu scapi de grija si de gand atunci pregateste un raspuns haios pentru cei care iti vor atrage atentia: „fac parte din ATA – Asociatia Transpiratilor Anonimi”. Gluma este o ultima solutie pe care o propun starii tale de stress.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!