Now Reading
Cum il pot face pe sotul meu sa renunte la alcool?

Cum il pot face pe sotul meu sa renunte la alcool?

Cum il pot face pe sotul meu sa renunte la alcool? Are 28 ani si vrem sa facem si un copil, dar imi e frica. Nu stiu daca merita sa fac un copil cu un om alcoolic. Nu stiu ce sa fac. Cred ca sunt si eu codependenta si astfel ii intretin problema. Il iubesc f mult. Suntem de 8 ani impreuna si are problema asta de mult timp trecand prin diverse faze. Multumesc anticipat si v-as ruga sa NU-MI APARA NUMELE LA DESTINATAR

Intrebare pusa de: Oana, 27

Raspunsul psihologului:

Stiti ca aveti o problema si ca decizia dv tine viitorul dv, al copilului si al relatiei dv. Daca sotul nu este dispus sa faca un efort si sa-si recunoasca problema si sa gaseasca un motiv pentru care ar lupta cu aceasta dependenta, dv nu puteti face nimic in acest sens. Doar de el tine depasirea acestei dependente si mentinerea ei, pentru ca de fapt, asta ar fi o alta problema a acestor persoane, mentinerea hotararii luate. Ceea ce presupune efort si dedicatie, o permanenta confruntare cu sine si ci conflictele, probleme, cu realitatea interna si externa.
Va invit sa fiti prudenta si inainte de alua orice decizie, sa calculati cu grija efectele atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Care ar fi varianta cea mai buna pentru dv si pentru cuplu?
Indiferent de ce varianta alegeti, incercati, pe cat se poate sa va ganditi pe cine va cadea greul, cine va avea de suferit, cine va suporta consecintele deciziei dv? Dv, copilul, sotul, ambii, toti trei??? Cine isi va asuma intretinerea, ingrijirea, afectiunea, suferinta si greul in familia dv in aceste conditii? Daca inca nu stiti sa raspundeti sau nu puteti sa o faceti foarte clar, va recomand sa mai reflectati asupra deciziei dv.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!